mandag den 3. oktober 2016

Oktober overraskelse: Trumps skattepapirer ulovligt udgivet

Oktober overraskelse: Trumps skattepapirer ulovligt udgivet


Oktober er først lige begyndt og vi har allerede den første ‘Oktober Overraskelse’ i kampen om præsidentposten.
Sent lørdag aften offentliggjorde the New York Times en artikel der spekulerer i om Donald Trump lovligt har undgået at betale forbundsindkomstskat i 18 år grundet fradrag for en tab på $916 million i 1995. Som bevis er en delvis samling af forretningmandens skattedokumenter for New York, New Jersey og Connecticut blevet offentliggjort.
“Den eneste nyhed er at det mere 20 år gamle dokument er blevet fremskaffet på ulovlig vis, en yderligere demonstration af, at the New York Times, som de etablerede medier generelt, er en forlængelse af Clinton kampagnen, det Demokratiske Parti og deres globale egeninteresser,” fastslog en udtalelse fra kampagnen som modsvar.
New York Times ansvarshavende redaktør Dean Baquet, blev under et panelmøde på Harvard i september gjort opmærksom, at han kunne risikere fængsel hvis han udgav Trumps skatteopgørelser. Det vides så ikke om han allerede havde de nu offentliggjorte dokumenter.
Efter forbundsloven er det ulovligt at udgive ikke autoriserede skatteopgørelser:
“It shall be unlawful for any person to whom any return or return information (as defined in section 6103(b)) is disclosed in a manner unauthorized by this title thereafter willfully to print or publish in any manner not provided by law any such return or return information. Any violation of this paragraph shall be a felony punishable by a fine in any amount not exceeding $5,000, or imprisonment of not more than 5 years, or both, together with the costs of prosecution.”
trump_taxes2
Om dokumenterne eventuelt ville kunne føre til retsforfølgelse eller søgsmål fra Trump sagde Banquet at han ville argumentere ved at Trumps private skatteopgørelser er vitale for offentlighedens interesser fordi, “hele hans kampagne er bygget op om hans succes som forretningsmand og at han er velhavende.”
Ifølge artiklen i the Times blev “papirerne sendt sidste måned til Susanne Craig, journalist på the Times, der har skrevet om Trumps finanser. Dokumenterne var den første side af en New York borgers indkomstopgørelse, den første side fra en New Jersey, ikke bosiddende borgers skatteopgørelse, den første side af en New Jersey, ikke bosiddende borgers, skatteopgørelse og den første side fra en ikke bosiddende borger i Connecticut.”
Da the Times blev spurgt om man besad andre Trump skatteopgørelser sagde Craig, “Vi udfører en del journalistik om dette. Så vi fortsætter. Måske en ‘ingen kommentar’”
The New York Times har også draget fordel af skattereglernes kompleksitet og betalte ingen skat i 2014, fortalte Hotair, og fik en tilbagebetalingen på $3.5 million, selv om virksomheden havde fortjeneste før skat på $29.9 millioner.
“Den effektive skatterate for 2014 blev favorabelt berørt af næsten $21.1 million for fordeling af reserver til uforudsete skattedispositioner grundet manglen af anvendelige statutter.” forklarede the Times.
I en Tweet søndag morgen benægtede Trump ikke påstanden, men han sagde han “Jeg kender vort komplicerede skattesystem langt bedre end nogen der har stillet op som præsident, og jeg er den eneste der kan rydde op i dem.”
Senatets minoritetsleder Harry Reid, der i 2012 falskeligt anklagede Romney for ikke at betale skat, hoppede med på the Times påstand.
“Trump er en taber i milliard dollar klassen der ikke vil vise sine skattepapirer, fordi de vil udstille ham som et forkælet rigt pattebarn, der har tabt de millioner han arvede af sin far,” sagde Demokraten fra Nevada.
“Trods det at Trump har tabt en milliard dollars, ønsker han berige sig selv med flere brud på skattereglerne gennem nedarvet velstand samtidig med han vil belaste hårdtarbejdende middelklassefamilier der tjener deres løncheck.” fortsatte han.
Hillary Clinton kampagnen var hurtig til at reagere med en “Trump ‘smart’ tax calculator” forhånende den Republikanske nominerede på deres website. Beregnet til “at udregne hvor meget du skulle betale det samme i skat Donald Trump” og brugerne blev bedt om at opgive deres løn og resultatet ville være $0 i skat.
“Donald Trump siger det er fordi han er smart. The New York Times siger det er fordi han tabte næsten en milliard dollars,” står der på websitet.
Trump støtter opfatter det hele noget anderledes.
Rudy Giuliani, tidligere borgmester for New York sagde Trump “har haft nogle fiaskoer, og derpå opbyggede han et imperium,” og kalder forretningsmanden “et geni ved at drage fordel af lovlige midler der kan hjælpe en virksomhed til at overleve og vækste.”
“Skulle du ikke tro at en mand der besidder den form for økonomisk genialitet er en hel del bedre for United States end en kvinde, og det eneste hun nogensinde har skabt er en masse arbejde for FBI der kontrollerer hendes emails,” sagde Giuliani til ABC’s This Week.
På “Fox News Sunday,” erklærede New Jersey Gov. Chris Christie artiklen i  the Times som “en særdeles, meget god historie for Donald Trump.”
På “Reliable Sources,” angreb NewsBusters ansvarshavende redaktør Tim Graham artiklen som et partsindlæg, som spin og forsøg på at få væltet Trump.
“Den avis har alle de karaktertræk som en bande kødædende zombier besidder,” sagde Graham.


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails