fredag den 8. maj 2009

At forsøge at snyde naturen

Når man blander sig i Moder Natur

Jeffrey Jena

Med hele ordets åbenbare betydning ja, da er jeg en benægter af 'klimaforandring/globalopvarmning.' Jeg er ikke engang sikker på hvad udtrykket 'klimaforandring' egentlig betyder. Klimaet forandrer sig jo hele tiden. Os her ude på landet plejer at kalde det 'vejret'.

Jeg har ofte stillet følgende sprøgsmål til min venner, der er så alarmerede over den 'globale opvarmning.' Lad os nu antage, bare et øjeblik, at du har ret,og at der er en svag stigning i temperaturen på verdensbasis der skyldes menneskelig aktivitet og ikke de naturlige variationer som de kan ses gennem den geologiske tid. Hvorfor er det så forfærdeligt? Hvad er egentlig den optimale temperatur for Planetens overlevelse? Hvad er den optimale temperatur for at den menneskelige civilisation kan trives? Jeg bor i Midtvesten, er det så kun Florida har har patent på godt vejr? Hvis det bliver nogle grader varmere da kunne jeg gå med shorts og spille golf ved juletid.


Varmere vejr vil betyde en længere vækstsæson på de store prærier og det sydlige Canada. Grønland fik ikke sit navn fordi Vikingerne var farveblinde, det var grønt. Når jeg siger grøn, ja da mener jeg med blade på træerne, ikke 'grøn' som det at tage en eller anden åndsvag lærredspose til købmandsindkøbene, fordi de ikke vil sælge en plasticpose til dine madvarer, men dog er villige til at sælge alt andet du ønsker. De befinder sig i helt tilbage i den bageste gang mellem styrofoam kopperne og plasticbestikket.

Her i dag læser jeg i min lokale avis, og får øje på en artikel, hvor præsidentens videnskabelige rådgiver John Holdren fremkommer med en ide til at få temperaturen til at falde. Han siger vi burde skyde en masse skidt op i den øvre atmosfære. Nu må I ikke misforstå mig, jeg er ikke imod videnskaben. Ja, jeg kan faktisk godt lide videnskaben. Dog vil jeg gerne have at min videnskab er blevet afprøvet i forsøg og godkendt efter den videnskabelige metode. Disse fyre der har til hensigt at begynde at skyde skidt op i den øvre atmosfære er de samme fyre der ønskede at sprede kulstøv og andet mørkt materiale over polarkappen for få år siden, fordi de mente Jorden var ved at blive koldere. De sammen miljøgalninge der krævede vi skulle gå ud at købe en masse 'grønne' el-pærer, som så viste sig at være fulde af kviksølv.

Det er mennesker af samme slags der ikke ønskede vi skal have lov til at spise fødevarer der er blevet gjort sikrere gennem bestråling og som ikke vil røre ved en genetisk fremstillet tomat. Geomanipuleret vejr er ikke som en elendig uovervejet økonomisk politik, man kan gå ind og rette på, eller håbe inflationen og fremtidig vækst vil frelse en fra. Jeg husker lige nu tydeligt udtalelelsen af Strother Martin fra filmen Butch Cassidy and The Sundance Kid, "Tåber, jeg er omringet af tåber!"

Jeffrey JenaJeffrey Jena

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails