mandag den 4. maj 2009

Mormoner er jaget vildt i Hollywood

Nu går 'modige' Hollywood efter Mormonerne

Pam Meister

Mormonkirkens ledere kritiserer HBO (Amerikansk betalingskanal) for at have inkluderet en privat hellig ceremoni i sit show Big Love, dramaet om en polygam mormon familie i Utah. Åbenbart er det kun medlemmer af kirken, der har "et uplettet ry" som har tilladelse til komme i templet, og enten være vidner til eller deltage i ritualet, ceremonien, der kaldes "begavelses ceremonien (endowment ceremony)"

HBO undskyldte selvfølgelig for at have krænket mormonerne, men forsvarede sin brug af ceremoniscenen med at skildringen var "væsentlig" for hele showets sammenhæng. Aha, den allestedsnærværende ikke-undskyldning, undskyldning der benyttes så flittigt af politikere; Vi er kede at, hvis vi har fornærmet nogen, men vi har ikke tænkt os at gøre noget for at omgøre handlingen. På den måde sikrer man sig at opmærksomheden fastholdes og seertallet kan fastholdes eller stige!

Det jeg godt kunne lide at vide er, er der mon nogen shows eller film der omhandler "hellige" ceremonier, ritualer der skildrer lemlæstelse af kvinders kønsorganer, mere kendt som kvindelig omskærelse - eller "æresdrab" i Islam. Jeg ville også meget gerne være tilfreds med et program der bare skildrer en polygam muslimsk familie der lever et eller andet sted på landet i Amerika.

Jeg har rigelig tid til at vente.

Tilbage i 1997 var der en episode i Law and Order om en amerikansk mand, der var gift med en ægyptisk indvandrer, og som myrder den læge der kom fra Ægypten på vegne af hendes familie for at udføre kvindelig omskærelse på hans datter. Det var altså før 9/11, og sidenhen er det jo blevet politisk ukorrekt at sige noget som helst lidet flatterende om Islam eller muslimer, uanset hvad det så drejer sig om.

Bemærk at Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige (mormonerne) forbød polygami helt tilbage i 1890, hvorimod Islam, efter hvad jeg ved ikke har. Amerikanerne var oprørte da en barsk Mormonsekt, som ikke har Kirkens godkendelse blev opdaget langt ude på landet i Texas og hundredevis af børn blev fjernet mens myndighederne undersøgte påstande om misbrug og tvunget ægteskab af teenagepiger til meget ældre mænd.

I denne uge har ABC's Good Morning America haft fokus på Daad Abdul Rahamn, en muslim i Dubai, som er ved at nærme sig sit mål, at blive far til 100 børn. Han må 'kun' have fire hustruer ad gangen, men "han har haft 17, og leder efter flere." Diane Sawyer dånede praktisk talt i undren. (Måske tænker hun på at lægge ansøgning ind til at blive den næste fru Rahamn?) Tilsyneladende er denne sag anderledes fordi den lokale sheik har sagt god for Rahamn, og Rahamn har ingen betænkeligheder ved at tage imod sheikens hjælp til at finansiere hans enorme familie. Venstreorienterede elsker socialismen uanset hvilken form den har. Jo, jeg ved godt at Good Morning America er officielt under ABC's nyhedsdivision, men hvor mange mennesker ser den egentlig på grund af dens seriøse bidrag til nyhederne?

Kan du huske da South Park sendte sin nu berygtede Scientology episode der ikke alene gav top-scientologen Tom Cruise en over nakken, men også religionens vedtagne "hellige troslærer, " som blev indført af andenklasses science fiction forfatteren L. Ron Hubbard og siden er blevet fulgt at et stigende antal Hollywood stjernedrys? Comedy Central trak episoden væk fra den planlagte genudsendelse på grund af pres fra Cruise, selvom om den dog kom tilbage senere på sæsonen. Det var dog ikke det eneste knæfald. Den nu afdøde Isaac Hayes, der lagde stemme til karakteren Chef, og som selv var scientolog, sagde op på showet i protest over dets "intolerance og hykleri mod andres religøse rettigheder." Medproduceren Matt Stone svarede Hayes ved at sige at denne "ingen problemer har, og indløser masser af checks - når vore shows gør grin med kristne.?"

Penge lugter ikke, når blot det er de rigtige det går ud over.

Det burde ikke overraske nogen, at den venstreorienterede underholdningsindustri ikke har nogen betænkeligheder ved at sende det der formodes at være et helligt Mormon ritual netop fordi mormonerne ikke er på listen over grupper der ikke må krænkes. Mener du ikke det er rigtigt? Så husk på, hvad Mitt Romney måtte gå igennem under den seneste præsidentvalgkampagne når det drejede sig om hans religion. Jeg foreslår ikke at produktionsselskaberne skal undgå at producere underholdning der på en negativ måde sætter fokus på en religion, fordi denne religions tilhængere måske bliver krænket. Jeg er imidlertid selv yderst krænket over det hykleri der betyder at visse grupper betragtes som lovligt jagtvildt mens andre ikke må røres i "den multikulturelle følsomheds navn."

Pam Meister

Andre artikler af Pam Meister ved klik

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Med det kendskab jeg har til mormoner må jeg sige det er et yderst fredeligt, retskaffent trossamfund som er med til at opbygge samfundet, gennem værdinormer og fokus på familie og uddannelse. De har ikke fortjent nogen form for latterliggørelse. Artiklen påpeger problemet med den hykleriske tilgang til særbehandling af muslimer som hyler op om selv den mindste indbildte krænkelse.

Related Posts with Thumbnails