onsdag den 6. maj 2009

Mellemøsten fastlåst i had

Mellemøsten: Synker længere ned i hadets hængedynd

Det er denne form for kultur Hamas udsender blandt unge palæstinensere og andre arabere i regionen. Hamas har sin egen satellit TV kanal, radiostation og aviser og har benyttet dem til at få politisk støtte i sin kamp for magten mod Fatah.
Tilbage i 2007 sendte Hamas's Al-Aqsa TV en gang om ugen et show med en der lignede Mickety Mouse og som opfordrede børn til at støtte væbnet modstand mod Israel. Personen blev banket ihjel i showets sidste afsnit af en karakter der skulle forestille en israeler. Hamas' medier får økonomisk støtte af dets leder i eksil, Khaled Mashaal, der sender kufferter fyldt med kontanter fra Saudiarabien, Iran, Syrien som derpå smugles ind i Gaza gennem tunnelerne fra Ægypten.
Verdslige og moderate palæstinensere er frastødt over den ekstremistiske propaganda i Hamas TV. Iyad Barghouti, chefen for Ramallah Human Rights Center siger, Al-Aqsa TV er en højst foruroligende løftestang i rekrutteringen af islamiske kæmpere. Hamas's handlemåder er meget lig dem som Taliban benytter sagde han. Barghouti sagde til Der Spiegel on-line, "Al Aqsa TV opmuntrer ikke kun til vold, den spreder også fanatisk islamisme og racisme."
Hamas undsagde den udbredte kritik blandt palæstinensere for brugen af en ung mor som selvmordsbomber og offentliggjorde endog fotos af hende og hendes to små børn med våben. Reem Riyashi, 22, sprængte sig selv i luften i 2004 og dræbte fire israelere ved en grænsestation til Gaza efter at have ladet som om hun var for dårlig til selv at gå igennem sikkerhedschekket.

Billedet af de anti-israelske medier over hele den arabiske verden er ikke meget bedre. I særlig grad er Syrien, Saudiarabien og de ægyptiske medier meget agressive og propagandistiske. Retfærdig og objektiv analyse og information ekssisterer ikke.

Den syriske turistminister, Saadalla Agha al-Qalaa, sagde til avisen Tishreen. "Zionisterne spreder ond propaganda om Syrien for at forhindre turister i at besøge vort land." Det er åbenbart hovedårsagen til at så få turister, især fra Vesten kommer til Syrien på ferie, snarere end den elendige service der tilbydes turister. Da jeg var i Damaskus i 2006, så jeg hvorledes turister måtte vente i mindst en time før deres pas blev behandlet ved lufthavnskontrollen. Der er kun to kategorier af hoteller: Enten l. klasse eller ingen klasse.

Baath-regimet er ikke interesseret i turisme. Turister kunne jo inficere lokalbefolkningen med ideer om demokrati og menneskerettigheder. Turisterne kunne jo også fortælle syrerne en anden historie om det "dekadente" og "uretfærdige" Vesten.

Da jeg besøgte den sydvestlige grænse til Syrien og Israel for adskillige år siden sagde jeg til min ledsager, et medlem af Baath-partiet, "Prøv at se hvor grønt der er på den israelske side af Golanhøjderne." Han afbrød, "Det er kun propaganda. Med hjælp af amerikanerne har israelerne gjort det hele grønt blot for at vise sig frem." Jeg sagde som modsvar, "Hvorfor tillader I ikke de lokale som blev fordrevet under krigen i 1973 at vende tilbage til deres hjem og så gøre denne del af Syrien ligeså grøn?" Han svarede. "Det er farligt, israelerne kunne jo angribe os til hver en tid."
Ikke kun medier beskylder Israel for alle problemerne i den arabiske verden. Skolebøger i arabiske lande angiver at Israel er en agressiv magt. Det kan lyde som følger: Israel er et fremmedlegeme i hjertet af den arabiske nation. Palæstina skal befries fra Zionisterne som Saladin befriede Jerusalem for Korsfarerne.

Denne hadets kultur skal standses. Vestlige regeringer må lægge pres på de arabiske lande for at få indført ytringsfrihed, det vil sige en fri presse og medier. Arabiske journalister og forfattere der skriver afbalancerede artikler om den arabisk-israelske konflikt kommer ikke til orde nogen steder. De arabiske regimer er mistænksomme overfor disse mennesker og ydermere bliver de ofte sat bag tremmer og beskyldt for at være spioner for ærkefjenden Israel.

Jeg er en af de som har forsøgt at offentliggøre artikler i arabisk presse om konflikten og forsøgt at fortælle læserne, at det billede af Israel som de præsenteres for med den krigeriske arabiske holdning er forvrænget og fabrikeret. Jeg har også understreget, at hvis de arabiske lande var ligeså demokratiske som Israel da ville konflikten forsvinde og israelere og arbare kunne leve i fred side om side. Hvis araberne blev objektivt informeret da ville de kunne vælge sameksistens med deres israelske nabo. Etniske og religiøse minoriteter er integreret i det israelske samfund og nyder de samme politiske rettigheder som jøderne selv. Muslimer og kristne arabere for eksempel, har sæde i Knesset og kan sige hvad de vil, og en muslimsk araber er kabinetsminister.

Mine artikler er aldrig blevet offentliggjort. Araberne tillader ikke at sandheden kommer frem.

Vestens regeringer skal genuddanne, i det mindste deres arabiske allierede, ligesom de Allierede gjorde med tyskerne efter 2. Verdenskrig. Krigen mod terror har ingen mening medmindre rødderne og årsagerne til ekstremisme graves op i medierne og i skolerne.

FamilySecurityMatters.org Contributing Editor Dr. Sami Alrabaa, an ex-Muslim, is a professor of Sociology and an Arab-Muslim culture specialist. Before moving to Germany he taught at Kuwait University, King Saud University, and Michigan State University. He also writes for the Jerusalem Post.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails