fredag den 8. maj 2009

Terrorbilleder er tortur

Terrorbilleder er tortur

Ari David

Frigivelsen af torturrapporterne var den helt store nyhed for et par uger siden med den iøjnefaldende undtagelse af, at man ikke nævnte, hvilke terrorangreb der er blevet forhindret gennem waterboarding. Nyhedsmedierne var tilsyneladende ikke særligt interesseret. I stedet for at "komme videre" nød de at kunne "gå tilbage til fremtiden, tiden hvor de svælgede i Bush administrationens "overgreb."

I denne uge vil Obama administrationen give os endnu en dosis af "Amerika er Ond" vidnesbyrd ved at frigive billeder og andre visuelle beviser der skal vise, at Bush, Cheney og andre gav tilladelse til at fæle CIA agenter gjorde frygtelige ting mod hjælpeløse muslimer, der ganske uskyldigt var blevet pågrebet og ført bort til Guantanmo.

Det har fået mig til at tænke på nogle andre billeder af overgreb, som jeg faktisk gerne så kunne minde mig om vor fjendes hensynsløshed.

Den 11. september 2001, lod utallige mennesker sig falde hundredevis af meter ned fra World Trade Center fordi de var besluttede på at ville dø ved nedslaget på cementen efter at være faldet mod jorden med en fart af 32 fod pr. sekund Denne død fandt de var at foretrække fremfor flammehelvedesdøden i de ramte bygninger.

Nu gør jeg mig ikke til talsmand for at det er rart at se billederne af resterne af smadrede amerikanere på fortovet der i New York, men det kunne måske minde amerikanerne om, at den brutalitet som vore medborgere blev udsat for den dag var betydeligt værre end den skæbne som to nidkære terrorister, som fik hældt noget vand ud over deres hoveder modtog. Jeg tør vædde på, at billederne af kroppene på fortovet vil være langt mere dramatiske end billeder af våde mænd fra Mellemøsten. Jeg har nogle billeder af en våd kat efter et bad som ser meget mere dramatiske og brutale ud end de billeder af waterboarding vi er blevet præsenteret for i denne uge.

Waterboarding har angiveligt vist sig at forhindre mange flere ulykker af 9/11 karakter, så måske vil nyhedsmedierne og offentligheden der får deres information gennem dem indse, hvor tåbeligt det er igen at prædike for de ansatte i efterretningstjenesterne og Bush administrationens advokater over emnet waterboarding. Ved at de brutale billeder fra 9/11 igen bliver vist, se det ville helt sikkert sætte hele denne kontrovers i perspektiv.

Et af angrebene som waterboardingen forhindrede var en plan om at detonere bomber i de underjordiske metrotog tunneler under New Yorks floder der ville have oversvømmet byens underjordiske netværk af tunneler og dræbt tusinder af mennesker. Et andet angreb var planlagt til at flyve et jetfly ind i den højeste bygning i Los Angeles med samme resultat som 9/11.

Man siger, at et billede siger mere end tusind ord. Det må være sandt fordi vi ser ikke optagelserne fra 9/11 på TV mere. De førende medier må åbenbart mene at det sandhedsmæssigt er upassende.

Ari David Ari David

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails