mandag den 18. maj 2009

Velkommen til panik og ulykke

Velkommen til panik og ulykke, Buffalo Jump


Harold Witkov

Før der kom heste til Nordamerika havde visse af de indfødte amerikanske stammer et interessant jagtsystem når de gik på buffalojagt. Jægerne ventede på at en hjord af bisoner ankom til lige den rigtige græseng. Derpå sneg de sig ind bag på hjorden, og stammemedlemmerne ville så sætte panik i de uforberedte bisoner ved at råbe og skrige alt, hvad de kunne og kaste med sten. De bissende bisoner ville derpå sætte i voldsom flugt, undertiden en flugt på flere kilometer ad en stadig snævrere rute, mens flere jægere fra stammen lå og ventede på dem. Når den skrækslagne bisonhjord kom nærmere, ville disse jægere så springe frem fra bag klipper og træer og forsætte den højrøstede taktik således, at flokken fortsatte med at tumle fremad. Endelig ville den smalle sti slutte ved en høj klippe og hele hjorden ville falde ned i døden. Ved bunden af klippen eller buffalo jump , stod resten af stammen parat til at gøre arbejdet færdigt på eventuelle overlevende bisoner og derpå kunne de begynde 'høsten' af drabet.


En bison er ikke særlig kløgtig. Den er en del af en flok og har derfor flokmentalitet. Hvis en eller to bisoner bliver særlig bange, vil en panik sprede sig gennem flokken indtil alle bisoner er en stor panisk klump. Menneskesindet er helt sikkert bisonens overlegent. Uheldigvis glemmer mennesker ofte fornuften når de bliver forskrækkede eller er bange for deres sikkerhed, og handler derfor ligesom bisonen. I dag er alt for mange amerikanere bange for deres finansielle sikkerhed.

I modsætning til de førende mediers spin er de nuværende finansielle besværligheder i vor nation ikke et resultat af mangel på reguleringer, det er snarere for megen intervention fra regeringen og overregulering. Ifølge Mark Levin's bestseller, Liberty og Tyranny, var det regeringsintervention, eller et biprodukt af regeringsintervention der "førte til at boligboblen bristede i 2008, hvilket igangsatte krisen på det fiansielle marked og videre ud i samfundet."

Det var på dette tidspunkt at nogle af Amerikas formodede stærkeste finansielle institutioner viste sig at være på afgrundens rand, konkurs. Folk frygtede for deres pensioner, deres investeringer, deres økonomiske fremtid, og for nationens finansielle fremtid. Med denne panik kom derpå multimilliard dollars hjælpepakken for Bear Stearns, AIG og Citigroup. Men ved at hjælpe en finansiel gigant ad gange, det var ikke nok, Amerika havde brug for en gennemgribende 'helbredende' lov, og vi havde brug for den med det samme! Det er derfor vi fik den 700 milliarder dollars gavepakke ved navn Troubled Asset Relief Program kendt som TARP.

Den fortsatte tumult og larm ved nødhjælpepakken til de store selskaber igangsatte en udbredt finansiel panik blandt amerikanerne. På det tidspunkt TARP blev vedtaget var vi blevet til en bissende flok af bisoner.
Nu har vi en Præsident Change. På sine første 100 dage har hans forandring været, at øge forbruget, mere 'flæsk',(gaver) mere gæld, flere lånte midler og flere ansatte i forbundsregeringerne i fremtiden, altsammen til melodien af millarder af dollars. Hans strategi er at få seddelpresserne til at arbejde i warp-fart. Vor præsident har også en strategi for sundhedsvæsenet: Nationaliseret sundhedsvæsen. Som om dette ikke er bekymrende i sig selv har vor Præsident metodisk overtaget og nationaliseret bil- og bankvæsenet.

Hvis præsidenten lykkes med nationaliseringen af den private sektor, og det ser ud som om, det er det han er på vej til, vil det blive vor undergang. Nationaliseringen af USA's økonomi vil blive til Amerikas eget buffalo jump.

Forfatningens grundlæggere forstod at kapitalismen (ikke socialismen) giver den idelle ramme for individuel frihed og velstand. Thomas jefferson skrev "en klog og beskeden regering" er en der vil "efterlade mænd frie så de kan regulere deres egne bestræbelser i foretagsomhed og initiativ." Hvis vor Præsident lykkes med nationaliseringen af den private sektor, vil den amerikanske velstand gå forfald, ligesom vor styrke og plads i verden. Den forkerte slags mennesker vil samle det magtens vacuum vi efterlader op, og verden vil blive et meget farligere sted.

Under en buffalo jump stampede, vendte den ene rædselsslagne bison sig mod den anden og spurge, "Hvad plejer vi egentlig at gøre?" Den anden svarede, "Det vi plejer at gøre er at løbe fremad i den rigtige retning!"

Ifølge en nylig AP undersøgelse siger flere amerikanere at de ikke mener USA går den rigtige vej. Velkommen til Buffalo Jump USA.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails