torsdag den 14. maj 2009

Anarkisters historie er lang og grum

Anarkister har en lang og grum historie

Den fremragende historiker Barbara Tuchman (Kanonerne i August), eksperten, i hvordan og hvorfor 1. verdenskrig gik igang, har skrevet en anden bog The Proud Tower (1966) i hvilken hun nærmere undersøger aktørerne og begivenhederne mellem 1890 og 1914, da Krigen brød ud. Vi glemmer, hvor meget terrorisme, mord og uro der var på den tid som vi opfatter som en lang fredsperiode. Det er gavnligt at efterforske lighederne mellem den periode og vor egen (1980'erne til måske 2014).
Anarkisterne. Gennem det 19. århundrede terroriserede en udbrydergruppe ved navn "Anarkisterne" de vestlige samfund. Gruppens intellektuelle, der forudså en gylden tidsalder, hvis vi afviklede alle regeringer og love (for mennesket ønsker blot at være god, sagde de), var årsagen til at en flok forvirrede og omtågede aktivister stod frem, som var villige til at dræbe og ødelægge. Det tog ikke lang tid før anarkisterne indså de havde behov for magt, en egen styring. At være menneskelig nobel var ikke nok, fandt de ud af.

I denne æra myrdede anarkister seks statsoverhoveder - ingen af dem var tyranner - i Frankrig, Spanien (to), Østrig, Italien og Præsidenten for USA (McKinley). Før denne periode med blodbad myrdede de Zar Alexander II af Rusland, og da de myrdede den Østrig-Ungarnske Ærkehertug og hans hustu i 1914, begyndte 1. Verdenskrig. Senere i vort århundrede myrdede de statsoverhoveder i Indien (tre gange), USA (Kennedy) og Italien (Aldo Moro).

Islamisterne. De forskellige islamiske kulter er den moderne version af anarkister - den mest snedige og fremtædende al Queda. De tror også på en smuk ny verden der vil fremstå når de har destabiliseret magtstrukturerne i resten af verden. De mener, ligesom anarkisterne, at med et globalt styre under en Kalif (verdensdiktator), da vil mennesker have et ønske om at blive muslimer -- eller blive fjernet hvis de ikke vil. De myrder også, senest Benazir Bhutto, der skulle til at lede Pakistan

Nu er det ikke sådan at den officielle anarkistiske bevægelse er død. London oplevede en smagsprøve under G-20 topmødet. Der var aktivister der var imod regeringen, kapitalismen, den globale opvarming, dyremisburg, og udnyttelse af land. De strakte sig fra naive ideologer til mordere, folk der var parate til at dræbe og gøre hvadsomhelst de finder nødvendigt for at få regeringer til at falde, eller videnskabelige laboratorier eller virksomheder de ikke bryder sig om.

Taktikkerne. Det 19. århundredes drabsmænd havde ingen besværligheder med at komme frem til deres mål. I dag med bedre sikkerhed da retter de deres rene terror mod civile -- ved at bortføre jetfly, angrebet 9/11, selvmordsbomber, bilbomber, halshugninger på TV, mord på atleter ved de Olympiske lege og tilfældige kidnapninger. Disse er lavteknologi metoderne der er effektive i terroren, men som ikke har givet dem nogen sejr endnu.

Asymmetrisk krigsførelse. Både anarkisterne og islamister tror, at de er hjælpeløse i konventionel krigsførelse med verdens supermagter. De forestiller sig at være David der bekæmpede Goliath - og når Goliat slår dem, råber de snyd. Den seneste sete krigsførelse i Gaza var en sådan sag. Israelerne blev tilsidst trætte af kidnapninger, missilregnen og almindelig uro og gik i aktion. Verdens forargede hyleri var det rene hykeleri.

I Gullivers Rejser gav Jonathan Swift os en venlig helt, der blev bundet til jorden af det Liliputianske folk, der kun var nogle få tommer store. Han kunne have smadret dem, men gjorde det ikke -- og det kom han til at fortryde. De var ganske vist små, men nogle lede sataner.

Asymmetrisk krigsførelse bliver stadig mere skræmmende. Australien havde fornylig en altødelæggende omfattende ildebrand der mistænkeligt lignede pyromanildspåsættelser flere steder. Daniel Pipes bemærker at Politi og undersøgende journalister pegede på islamisterne som brandstifterne. Josh Gordon siger i Melborune's Age, avis: "En gruppe islamiske ekstremister opfordrer muslimerne til med vilje at anstifte brande i bushen som et terror våben" mod Australien. Al Queda har lykønsket brandstifterne og henvist til det som værende en model for fremtidige aktioner. Jihad brandterrorisme er også blevet benyttet i Israel fra 1988. Andre anarkistiske grupper, Earth and Animal Liberation Fronts i USA har også brugt brandstiftelse i angreb. Det er billigt, nemt og dødbringende.
De er ikke som David -- og vi må heller ikke lade dem tro vi er Goliat. Goliat tabte. Vi må ikke tabe.

FamilySecurityMatters.org Contributing Editor Dr. Laina Farhat-Holzman is an historian, lecturer, and author who also writes for the Santa Cruz Sentinel. You may contact her at Lfarhat102@aol.com or http://www.globalthink.net/.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails