mandag den 15. juni 2009

Åh, den dejlige olie

Den Dejlige Organiske Olie

Tristram Waye

Jeg talte med en bekendt her fornylig og blev overrasket over det antal mennesker hun kendte som kaldte sig selv "miljøaktivister," og som sådan var optaget af at fremme den globale opvarmings retorik. Det er vanskeligt at affinde sig med den gennemførte dovenskab hos sådanne mennesker, der måske ellers er yderst rare og gode borgere. Jeg har haft mange overvejelser om dette problem, og jeg mener jeg har opnået et gennembrud som jeg gerne vil dele med dig.

I informationstidsalderen er vi nu nået til det punkt, hvor informationen er gennemført sløret. Demokratiseringen af så mange meninger og "kendsgerninger" har efterladt os med meget få troværdige kilder og i bestræbelsen på at alle skal høres bliver vi gjort "dovne" af de medier der råber højest og bliver tilfredse med den information de nu giver.

Miljøaktivisterne sidder i deres behagelige airkonditionerede kontorer og forsøger at regne ud, hvordan de kan få penge og blive ved med at holde liv i deres marketingforetagende, derfor bombarderes vi dagligt med katastrofer og formodninger om samme, og helt overdrevne, hvad nu hvis scenarier. Vi får at vide alt det vi burde gøre for at være på "forkant" og venlige overfor vor planet. Hvis du nu ikke vidste bedre da ville du tro at plasticposer var blevet sendt til os fra en ond fremmed planet med det formål at ødelægge os, men (blot hvis du ikke er sikker på det) så passer det altså ikke.

Mennesker har et gennemsnitslivspand der i dag er det længste i historien, det rækker måske til 80 + nogle år. Søgen efter føde og ly som gjaldt det livet i vort velstående Vesten er noget de fleste ikke kender til, vi har fået tilbudt en mangfoldighed af muligheder: Vi er her ikke så forfærdelig længe, så husk at nyde livet, og vær ikke bange for det du ingen kontrol har over. Vor opfattelse af tid, hvad vi har kontrol over, og hvad der er vigtigt er blevet forvredet her i den moderne tidsalder.

For 18000 år siden var den plet jeg nu besidder dækket med et tykt lag is, men med tiden trak isen sig tilbage og det som nu kan ses er smukke landskaber, rigelige mængder med drikkevand og tilstrækkelige ressourcer. Takket været den globale opvarmning er Nordamerika blevet meget frodigt og et behageligt sted at leve. Pas nu på, siger du måske - gletcherne forsvinder med alarmerende hastighed og så videre osv. ... Javel, men hvorfor blive så foruroliget nu? Vore 80+ år her på planeten er kun et øjeblik og vor evne til at forstå vor tilværelse i lyset af de ting vi ikke kan kontrollere, såsom tiden, er yderst vanskeligt; så vi gør hvad som helst, hurtigst muligt for at klare vanskelighederne indenfor vor korte livsspand. Det er derfor alle de uhyggelige forudsigelser altid har en tidsramme der lander et eller andet sted nær vor 'gyldne år' (nu for tiden 2035-2050'erne). Realiteten er at klimaforandringer (4 gange om året, for de opmærksomme), uranium forfalder, isen vokser og smelter, CO2 vokser og falder allesammen indenfor deres egen tid; og jordens tid er titusinder eller millioner af år modsat vore betydningsfulde 80+ år. Kun få ting i livet er lineære bortset fra alder, tid og de seneste katastrofeforudsigelser fra miljøaktivisternes ypperstepræster.

CO2 er den seneste bussemand hos de airkonditionerede kommissærer, så lad os undersøge noge få ting vi ved om CO2. Det er den grundlæggende byggesten for alt liv (så det kan ikke undre EPA vil have kontrol over den). Det er biproduktet af forskellige processer såsom at trække vejret og afbrænding. Det er nødvendigt for at planter kan gro. Det optimale niveau af CO2 i luften er ukendt, men dens relative andel i luftforurening er meget lille. Så når CO2 frigives opsuges den af andre dele af miljøet i en tilsyneladende evig cyklus. Det kan derfor ikke være en overraskelse at kommissærerne gerne vil have fingrene i den, af profithensyn selvfølgelig, fordi det kan give kontrol over andres liv. Det at kontrollere selve livets byggesten, er nemlig der de rigtige penge skal findes.

Den her onde CO2 kan illustrere, på en underfuld måde, mange af de temaer som miljøaktivisterne elsker at fortælle os om, kompostering, genbrug og alt andet organisk. Derfor vil jeg gerne introducere Jer for det største organiske, komposterede genbrugsprodukt der er tilstede på jorden, et produkt der kan give alle muligheder for økonomisk aktivitet til alle: Olien. Den dejlige olie.

Olie er i min forståelse et produkt af CO2 baseret på organiske materialer der er blevet knust og måske varmet op i mange millioner af år, som i det store og hele er jordens måde at kompostere på. Det gør således olien til den eneste og største og mest brugbare organiske produkt vi har til rådighed i dag. Når vi borer efter og raffinerer olie genbruger vi blot den i en mer brugbar form, og frigiver den for yderligere at indgå i miljøets genbrugscykuls. Når vi kører, opvarmer eller er optaget af andre glædelige menneskelige aktiviteter, såsom at være lystsejler eller vi mødes med vore medlemmer i bilklubben for at køre ture ja, da genbruges CO2 i en form til en anden. Når denne CO2 er brugt og frigivet da vil planterne opsuge al den vidunderlige CO2 og bruge den til vækst og forøge udbytterne samtidig med at vandfordampningen formindskes. Denne proces i planterne er en smuk og effektiv kilde til opsugning af CO2 og naturen trives ved det. Alt det ekstra plantemateriale vil indgå i kompostering og vil blive lagret til fremtidige generationer i form af dejlig olie og kul. Vore efterkommerne vil forhåbentlig bore, raffinere og brænde det endnu engang og derved deltage i denne vidunderlige helt naturlige genbrugscyklus. Er det ikke smukt.

Så næste gang nogen fortæller dig de er miljøaktivister, så sig til dem, at det er du også. Mens de spiser gulerødder foran TV'et i deres airkonditionerede paladser og beder om at solguderne og vindguderne frelser dem, så kan du køre til dit favorithotel i bjergene og virkelig nyde en udsøgt bøf. Du vil endog opnå stor tilfredshed over at du hjælper miljøet og planetens fremtid ved at genbruge CO2, ved at du brugte et rigt organisk produkt, der vil hjælpe fremtidige generationer. Alt dette gør du ved at leve livet og nyde de mange undere ved CO2. Jo, din dejlige olie.

Tristram Waye is a Canadian and a proponent of all wonderful, organic, all natural hydrocarbons.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails