tirsdag den 16. juni 2009

Muslimernes Version af Adam And Eva

Muslimsk version af Adam og Eva

Islamic Adam & Eve
Photo Credit: Hameed Bahrami

Hvis du er en typisk muslim apologet så ved jeg godt, hvad du nu vil sige. Jeg ved du vil sige, "Bernie, (bloggens skribent) det er altså racistisk, og en forhånende anti-muslimsk illustration." Hør her, faktisk er det en tegning af den iransk fødte prisvindende karikaturtegner Hamid Bahrami der nu bor i USA. Se under noter.

Se nu bort fra humoren, islam har altså et meget snerpet syn på Adam og Eva. Her kan man se islamiske kunstværker fra det 1800. århundrede der viser Adam og Eva stående ved siden af Kundskabens Træ.

1800 Islamic Adam & Eve
Photo Credit: Wiki

Tænk, i 2007 publicerede et pakistansk tidsskrift billeder med de 'halvnøgne' Adam og Eva, hvilket medførte en dødsfatwa fra de lokale gejstlige.

Islamister kan lemlæste, torturere, dræbe, men der udstedes ingen fatwas medmindre man skildrer halvnøgne kroppe" Hvorfor mon der ikke er en dødsfatwa mod Osama bin Laden? Har vi ikke fået at vide af moderate muslimer, at ObL har kidnappet deres religion? Har vi ikke fået at vide at bin Laden har perverteret islams læresætninger? Er det ikke en pervertering af Islam, en blasfemi mod Allah? Er der ikke rigelig grund til en dødsfatwa?

Åh jo, muslimerne kører os rundt i manegen. I deres inderste hjertekamre har de egentlig ikke noget imod Osama bin Ladens gøren og laden.


Men tilbage til Adam, og Eva: Sådan så de ud i den mongolske del af Iran, 1294-99.

Mongol Iran Adam & Eve
Photo Credit: Wiki

Michaelangelo derimod vidste præcis, hvordan Adam og Eva så ud:

michaelangelo adam and eve

Photo Credit: Illusions Gallery

Noter

Tegneren Hameed Bahramis Website, Hamid Bahrami Bio

Priser: Animation Awards 2004. Den bedste TV reklamepris for Sahel Tuna i den 4. internationale Teheran Animation Festival.

(Bamdad Animation Studio) 2004. Den bedste korte tegnefilm 'Fra æble til æble i den 4. internationale Teheran Tegnefilsmfestival. (Bamdad Animation Studio). På hans hjemmeside kan du se alle de ærestilkendegivelser han har opnået.

Hindu Jagruti News, Adam-Eve billeder vækker islamisternes vrede i Pakistan

Islamabad: Offentliggørelsen af 'halv-nøgne' billeder af Hazrat Adam og Amma Hawwa, der betragtes som Guds første skabninger, i et pakistansk tidsskrift har vakt vrede hos en gruppe gejstlige, der har krævet død over ejerne og udgiverne.

En fatwa blev udstedt mod offentliggørelsen af Maulan Abdul Aziz fra Lal Masjid der for ikke så lang tid siden var på overskrifterne for tilfangetagelsen af en pigeskole og for en edikt mod landtes tursistminister Nilofar Baktiar.

I sin fredagsprædiken sagde Aziz at ejerne og udgiverne af månedsmagasinet Octane havde begået blasfemi overfor Allahs første profet - Hazrat Adam og Amam Hawwa - ved at udgive deres halvnøgne billeder i bladets seneste udgave.

http://plancksconstant.org/blog1/2009/06/muslim_version_of_adam_and_eve.html

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails