fredag den 5. juni 2009

Obama og Normandiets ofre

Obama håner fodfolket i Normandiet

John Romano

Meget af forskellen, forandringen om du vil, på Obama og Bush har at gøre med ordet ydmyghed.

George Bush er og var en ydmyg mand. Obama mener at verden regner med ham og ham alene som føreren. Bush gik i kirke og bad ofte. Obama sender pressemeddelelser ud om hans påståede fromhed. Venstrefløjen gik ud og hævdede overfor det amerikanske folk, og påstod, at Bush og hans følge var arrogante, men at Obama var en "folkets mand."

65. årsdagen for D-Dag er nær. Barack Obama vil være tilstede på dagen den 6. juni som George Bush var det i 2004 ved markeringen af 60. års dagen.

Her ligger hunden begravet, da Obamas stab har bedt, (læs krævet) at den franske regering ikke tillader guidede ture på denne dag. Det er et stor dag for turismen i Normandiet. Alligevel vil 'Kongen' ikke tillade andre, end folk med tilknytningen til regeringsapparatet at kunne nyde dagen. Obama er jo som du ved en meget betydningsfuld person. Det er et enormt hidtil uset og uhensigtsmæssigt krav. Jeg håber virkelig franskmændende ikke bøjer sig for kravet.

Sammenlign det med 2004. Sikkerheden var i top da præsident Bush og andre af verdens ledere var tilstede, men begivenheden var dog åben for alle. En ven fortæller en beretning om at stå i kø for at benytte et toilet (en fransk udgave, helt sikkert, uha, uha.) Hun ser til venstre og, hvem står ved siden af hende og venter tålmodigt? Præsident Bush. Selvfølgelig havde han sikkerhedsvagter rundt om sig, men han ventede som alle andre.

Sammenhold så det med Team Obama, der end ikke tillader at almindelige mennesker nærmer sig Colleville-Sur-Mer den dag. En skændsel, det er hvad det er. Især da de tiloversblevne af vore veteraner fra 2. Verdenskrig bliver stadig færre.

Da det arbejdende folks arbejdsløshedprocent nærmer sig de 10 (mere end dobbelt hos Bush) og supergigantiske dollar tilskud er ved at få USA til at falde fra hinanden da har Obama mere at bekymre sig om end at nægte almindelige mennesker deres ret til at overvære en mindehøjtidlighed den 6. juni.

Det forekommer som om, at Obama er besat af at det skal være kendt at han er mere vigtig end at ære de 9.387 døde, for de fleste vedkommende unge amerikanere, og begivenhederne der skete ved invasionen af Normandiet for 65 år siden. Vil han måske også undskylde for de amerikanske kamphandlinger i 2. Verdenskrig ved denne lejlighed?

Jeg synes følgende citat af Obama selv giver svaret: "der skal skinne et lys fra et sted....I vil opleve en åbenbaring. I vil sige til Jer selv, 'Jeg skal stemme på Barack." Pas på Jer selv."

I det mindste kunne han dog ikke få sig selv til at sige "skinne et lys fra Himlen." Forventer du virkelig at han vil stille sig i kø for at benytte det pissoir som de dødelige skal benytte ved højtideligheden i Normandiet? Hvor vi amerikanere virkelig savner manden med ydmyghed.

Omfattende sundhedssystem, ukontrollerede fagforeninger, regeringsledede banker, regeringsledet bilindustri, handel med CO2, det er hvad de demokratiske vælgere har fået. Det er ikke Amerika, og det er helt sikker ikke det de unge knægte døde for på Normandiets strande.

Vi valgte en eventyrfigur. Vi kan begynde at komme tilbage til virkelighedens verden i 2010 ved de kommende valg i mellemperioden.

John Romano John Romano

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails