tirsdag den 9. juni 2009

Fortidens fejl gentages

Fortidens fejltagelser gentages

Joseph Farah

Nu når Amerika hovedløst kaster sig ned i den socialistiske afgrund, og samtidig mener man har opdaget noget nyt, så er det vist på tide at undersøge historien og igen tage ved lære af fortiden.

Før vi har mistet alle frihedens dyder så lyt til en advarsel af Sir Winston Churchill den 4. juni 1945. Han var netop stået igennem lederskabet af England i sejren over nazisterne, og var nu bekymret over en konfrontation med endnu et socialistisk uhyre. Josef Stalin. Churchill skulle genvælges som premierminister - og folket var dødtrætte af ofre og krig.

Hans socialistiske modstanderne derhjemme i Labour Partiet tilbød vælgerne fred og socialisme - ligesom Barack Obama og det Demokratiske Parti i 2008. Ganske utroligt tabte Churchill, manden der havde reddet nationen ud af Neville Chamberlains fadæser, den mand hvis navn i dag er synonym med "forsonning." Men inden det skete følger her hans advarsel fra en valgtale han gav i radion:

"Ingen socialistisk regering der styrer hele livet og landets industri vil kunne tillade frie, direkte eller voldsomme ytringer af folkelig utilfredshed. De ville blive nødt til at blive til en slags Gestapo, utvivlsomt til at begynde med meget menneskekærligt indstillet...... Og dette ville få opinionen til at standse; det ville få kritikken når den dukker op til at holde inde, og det ville samle al magten til det overmægtige parti og partilederne, der vil rejse sig som statelige tinder over deres omfattende bureaukratier bestående af embedsmænd, som ikke længere er tjenere og ikke længere er af folket..... Og hvor ville de ganske almindelige mennesker være - folket - som de kaldes i Amerika - hvor vil det være når engang denne mægtige organisme har omsluttet dem?"

Storbritannien, netop ved at komme sig ovenpå sejren over socialismen i Tyskland, var nu ved at indføre den hjemme. Lyder det bekendt?

I begyndelsen af 1990'erne faldt Sovjetunionen endelig sammen under sin egen vægt og manglende evne til at holde trit med friheden og det frie marked i Vesten. Hvem ville have kunnet forestille sig, at mindre end 20 år efter da ville USA, den mest formidable modstander af kommunismen i verden omfavne den samme slags tyranni. Churchill forudsagde det drevent når det drejede sig om hans eget elskede fædreland i 1945, ikke sandt?

Ligesom efterkrigstidens europæere i den vestlige del byttede friheden for de falske løfter om fred og sikkerhed, således er alt for mange amerikanere parate til at begås samme fejltagelse i dag.

Omkostningerne vil være gigantiske var Churchills advarsel.

Ikke alene bytter en nation velstand og individuel frihed og personligt initiativ til en slags ensartethed og central planlægning, den mister også de mest basale friheder - retten til at være uenig, retten til at ytre sig frit fra leveren, retten til at følge sin egen overbevisning.

Churchill forudså dette for mere end 60 år siden.

Hvor mange flere socialistiske fiaskoer har verden ikke siden været vidne til? Alligevel har socialismen tiltrækning? Den Store Løgn er stadig effektiv. Få folket ned i knæ, som det regeringskontrollerede uddannelsessystem har formået, og så kan man overtale folket til alt, ser det ud til.

Læg mærke til mine ord. Først var de efter bankerne. Så fulgte bilfabrikanterne. Nu har de blikket rettet mod opinionsdannerne. Maskineriet er allerede klar til aktion.

De vil igangsætte det under udtrykket "diversitet." De vil gøre der under dække af "tolerance." De vil gøre det under dække af "had-forbrydelser."

Som Churchill sagde, så vil det lyde meget menneskekærligt til at begynde med. Så følger Gestapo.

Joseph Farah Andre artikler af Joseph Farah ved klik

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails