tirsdag den 28. juni 2011

Medierne og racespørgsmålet

Amerikas sorte racister


Walter E. Williams


Den afdøde sydafrikanske økonom William Hutt skrev i sin bog fra 1964, "The Economics of the Colour Bar," at en af de værste tragedier i de menneskelige forhold er at de som har været ofre for uretfærdigheder og undertrykkelse, "ofte selv kan observeres som nogen der påfører lignende uretfærdigheder mod andre racer."

Jeg er født i 1936 og har levet mit liv i nogle af vore mere åbenlyse perioder med racisme, der har indbefattet racemæssige fornærmelser, gennembankninger og lynchinger. Tuskegge Institue beretter at mellem 1880 - 1951, blev 3437 sorte og 1293 hvide lynchet. Jeg kan huske min fætter og jeg selv blev jaget ud af Fishtown og Greys Ferry, to altovervejende irske kvarterer i Philadelphia, i 1940'erne, og vi ikke standsede før vi nåede frem til et overvejende sort kvarter i nord eller syd Philly.


Alt det er anderledes i dag. De fleste racemæssige overgreb begås af sorte. Det som er værre endnu er at der er nulevende sorte, der oplevede tiderne med lynching, Jim, Crow lovene (begrænsninger i de sorte mulighed for at stemme) og den åbenlyse racisme, som men forbliver tavse selv når de betragter de sortes overgreb.

Sidste år råbte fire sorte Skidmore College studenter raceskældsord mens de bankede en hvid mand, fordi han spiste sammen med en sort. Skidmore Colleg'es første svar var at tilbyde rådgivning til den ene sorte student, der blev anklaget for forbrydelsen. I 2009, angreb en sort Columbia University professor en hvid kvinde under en ophedet diskussion om raceforhold. Ifølge interviewene og retsudskrifterne, og som omtalt af Denver's ABC afdeling(den 4. december 2009) hærgede sorte bander Denvers indre by og udtrykte verbalt deres had mod de hvide før de angreb og røvede dem under en bølge af kriminalitet der varede fire måneder. Tidligere samme år, bankede fire sorte piger en hvid pige ved en McDonalds, og ofret fik et slagtilfælde. Borgmester i Chicago Rahm Emanuel beordrede og øjeblikkelig lukning af strandene i Chicago på grund af sorte bander der terroriserede familierne. 


Ifølge NBC afdeling der (8. juni 2011) stormede en bande sorte teenagere en bybus, angreb de hvide og stak af med deres ejendele.

Racistiske angreb fra sorte er ikke kun mod hvide, men også mod asiater. I San Francisco bankede fem sorte en 83 årig gammel kineser til døde. De smed en 57 årig kvinde ned fra en togperron. To sorte teenagere fra Oakland angreb en 59 årig kinesisk mand; slaget slog ham omkuld og dræbte ham. Ved Philly's South Philadelphia School rapporterer asiatiske studerende af sorte elever rutinemæssigt dænger dem over med mad, slår, skubber og sparker dem i skolens gangarealer samtidig med de slynger raceskældord mod dem som "Hej, Kineser!! og "Yo Drageklovn." The Asian American Legal Defense og Education Fund anklagede skoledistriktet i Philadelphia for "bevidst tilsidesættelse" af de sortes offergørelse af asiatiske studerende.
Ved mange af disse brutale overfald nævner medierne ikke race tilhørsforholdet hos gerningspersonerne. Hvis det var hvide racebander der tilfældigt angreb sorte da ville de førende medier ikke tøve med at rapportere, hvilken race gerningsmændene havde. Redaktørerne for Los Angeles Times, New York Times og Chicago Tribune indrømmede, at de bevidst censurerede information om sortes forbrydelser af politiske årsager. Chicao Tribune redaktøren Gerould Keren sagde her fornylig, at avisen begrundelse for censur var, at "beskytte mod at en hel gruppe af mennesker bliver mistænkeliggjort."


Disse racistiske angreb kan, i det mindste delvis, føres tilbage til den sorte elite, der har en skjult interesse i raceparanoia. Og det indbefatter en præsident der har brugt årevis sammen med mennesker der har fremmet racespørgsmålet og polariseret og som har udnævnt en chefanklager der selv har anklaget os for at være "en nation af kujoner" når det drejer sig om race, og som har nægtet at retsforfølge sorte slyngler der forsamledes ved et afstemningssted i Philadelphia i direkte modstrid med lovene om det at genere vælgerne. Tragisk er det at sorte unge - der er så fyldt op med indestængt vrede, nægter at acceptere de uddannelsesmæssige og de andre muligheder som de sorte tilbage i tiden ikke kendte til - og at det derfor selv vil blive endnu større ofre i fremtiden.


De sortes tavshed i lyset af den sorte racisme har været et af de største svigt i borgerrettighedskampen der omfattede såvel sorte som hvide amerikanere.

Walter Williams

Read more: America's black racists http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=313817#ixzz1PzDg53QB

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails