fredag den 3. juni 2011

Svulstige ord - ingen handling Palæstina

Arabiske ledere svigter palæstinenserne -- igen

Leo Rennert

Det er kun et par dage siden under kæmpefanfarer, at de egyptiske myndigheder gav meddelelse om genåbningen af Rafah grænseovergangen til Gaza. Tilladelsen blev hyldet som en større sejr for Hamas terrorist gruppen, der behersker Gaza, og et slag i ansigtet på Israels blokade af Gazastriben. Det blev også betragtet som et radikalt skifte hos de egyptiske militære ledere bort fra den mere samarbejdende indstilling fra Hosni Mubarak, i dennes forhold til Israel.

Men i Mellemøsten er konventionel visdom og formodninger ofte ikke det samme. Det tog kun nogle få dage for Egypten at slå de palæstinensiske forventninger ned.

Ifølge en Reuteres og Haaretzs rapport fra 1. juni, er hvedebrødsdagene for Cairo-Hamas nu over. Antallet af palæstinensere der fik lov til at komme ind i Egypten er minimalt - fra 565 sidste lørdag til 631 om søndagen, om mandagen 227, og onsdag færre end 100.

"Efter glæden der overvældede flertallet af vort folk, er grænsebevægelserne i går og i dag skuffende," beretter en Hamas embedsmand. Det er der ikke noget at sige til. Den megen opreklamerede genåbning af Rafah grænseovergangen så i begyndelsen ud til mere at ligne det velkendte mønster under Mubaraks regime da antallet af Gazabeboere der lejlighedsvis fik lov til at komme ind i Egypten var mere symbolik end ægte.

I mellemtiden, på Vestbreddem, er Den Palæstinensiske Selvstyrenhed og Mahmoud Abbas også løbet ind nogle store vanskeligheder med sine formodede støtter i den arabiske verden.

Ifølge en meddelelse fra maannews, det palæstinensiske nyhedsbureau, den 1. juni har premierminister Salam Fayyad rapporteret af PA er kommet ud i en stor finansiel krise, ude af stand til at betale sine regninger og lønninger, fordi de arabiske regimer ikke levere alle de penge de har forpligtet sig til - de kæmpe bidrag der tidligere har givet positive overskrifter.

Fayyad jamrede sig over en "alvorlig mangel" i PA's kiste og beskyldte de arabiske lande, herunder olierige regimer for kun at levere et samlet beløb af 52,5 millioner dollars om måneden siden starten på dette år -- "meget mindre end de har forpligtet sig til."

Sæt det i kontrast til  EU og Onkels Sam der faktisk giver hvad de har lovet.

Det er et nyt kapitel i en gammel historie - de arabiske ledere er allermest generøse med hjælp til palæstinenserne med deres svulstige retorik, men når det gælder konkrete handlinger, herunder kolde kontanter, stikker de halen mellem benene.


http://www.americanthinker.com/blog/2011/06/arab_leaders_betray_the_palestinians_--_again.html

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails