mandag den 6. juni 2011

Tvangsægteskaber i vor baggård

Tvangsægteskaber i vor baggård


Den 22. februar 2011 løb Jessie Bender en 13 årig pige fra det sydlige Californien hjemmefra. Nej, Jessie har ikke noget med "sex, stoffer eller rock n'roll" at gøre. Snarere det modsatte. Jessie var rædselsslagen over, at hendes amerikansk fødte mor, Melissa, konvertit til Islam, og hendes mors pakistanske kæreste og stedfar, Mohammed "mo" Khan havde besluttet at sende hende til Pakistan for at bortgifte hende mod hendes vilje. Var Jessie blevet sendt af sted skulle hendes mor og "mo" have modtaget 3000 dollars.

I begyndelsen fortalte hendes mor politiet, at Jessie var blevet bortført af en Facebook udnytter. Melissa iført fuld hijab, kom med en tårevædet bøn foran TV-kameraerne. "Hvis du har min datter, så lad hende venligst gå...Jeg bønfalder dig, lad min datter. Hun er blot 13 år."

Denne tårevædede offentlige pseudo-ærlighed minder mig om den afghansk-canadiske Safia familie der græd offentligt sørgende over deres tre æresdræbte døtre: 13 årige Geeti, 17 årige Sahari og 19 årige Zainab, og Safia's første hustru den 50 årige Rona Amir Mohammed. For at få sympati og aflede politiet i deres undersøgelse udgød de tre mordere falske tårer, sørgende højlydt.

Jessie Bender's mor gik på TV og løj om sin datter. Jo, det er sandt at Jessie havde kommunikeret med en mandlig voksen på Facebook, men det var ikke derfor hun løb hjemmefra. Jessise onkel havde skjult hende på et Apple Valley motel. I løbet af en uge blev det klart at Jessie's mord, Melissa, og hendes pseudostedfar "Mo" begge havde løjet. Melissa selv havde besøgt Pakistan kan måske ses på et foto smilende bredt, iført hijab og stå ved siden af en turbanklædt stammeældste med et gevær. Muligvis står hun også ved siden af "Mo."

Patricia “Tissy” Said i Dallas, hjalp sin egyptisk fødte man Yasir der æresdræbte deres to døtre, Sarah and Amina, fordi de nægtede sådanne arrangere ægteskaber.

Ligesom Texas' "Tissy" Said synes Californiens Melissa Bender også en smule ....alternativt begavet, et let offer for en smart eller charmerende muslim der ønsker (eller har brug for) at bringe sin pakistanske bror til Amerika. "Mo's" bror, er øjensynlig i problemer og skal bare pronto ud af Dodge City.

Yasir Said udklækkede en lignende plan: Han ønskede at gifte sin amerikansk-fødte døtre bort til håndplukkede egyptiske mænd der således ville kunne blive amerikanske borgere. Om Said gjrode det for penge, "ære" eller jihad er uvidst. Tunesisk fødte Samia Labdi, der bor i Frankrig beskriver sådanne ægteskaber mellem mindreårige piger fra Vesten og ældre udenlandske muslimske mænd som en del af en større jihad plan. Dette kan være tilfældet i sagen Bender/Californien, men også i mange andre tilfælde.

Forresten giftede "Tissy" Said sig til Yasir i Texas da hun var 14 år gammel. Hun gjorde  det med sin fars godeendelse. Jeg er ikke i tvivl om at både hende selv og hendes far troede at Yasir var Sheik af Arabien og ville sørge kongeligt for "Tissy." I stedet gjorde han det mange muslimske mænd gør: Han sendte sin kone på arbejdsmarkedet og levede af hendes surt tjente småpenge.

Melissa har seks børn med seks forskellige fædre. Hun har mistet forældremyndigheden over to børn til deres bedstemor. Jeg vil ikke retfærdiggøre hendes stupiditet og grusomhed, men det er vist ganske klart at hun muligvis ikke er i en god mental tilstand eller er direkte intellektuelt syg. Ikke desto mindre er børnene overladt til hendes nåde.

Jessie blev fundet cirka 50 kilometer fra sit hjem. Siden da er Jessie og hendes søskende været i børneforsorgens varetægt.

Et familiemedlem bekræfter at Jessie virkelig "skulle giftes bort til sin stedfars bror i Pakistan fordi han var i problemer og de ønskede at få ham til staterne. De ville betale 3000 dollars for dette."

Det er almindeligt for pakistanske fædre at sælge deres unge døtre til ægteskab for at tjene hurtige penge. Brudepriser går fra 1400-3500 dollars, og for unge piger er priserne højere. For eksempel blev en 10 årig pakistansk pige solgt til ægteskab af hendes far for at klare en udestående gæld. Ifølge Amnesty International, viste en lægelig undersøgelse at hun havde været udsat for voldtægt og tortur. Jeg er sikker på der er tusinder af sådanne sager i hele den islamiske verden.

Ifølge en blogger, "Havde ("M0") Mohammad Khan ført Jessie til Pakistan og fået hende gift der, ville det nærmest være umuligt for barnet af flygte igen. Især fra et område på landet. Hun ville være blevet voldtaget gentagne gange af sin "mand" slået af svogre og gjort til slave. Og Khan ville sandsynligvis havde tjent på affæren. Khan giftede sig ikke blot, eller lever sammen, med en midaldrende amerikansk kvinde; han giftede med en kvinde med mindst en hjemmboende pige. Og i Pakistan er det altid en lønsom ordning."Dette er ikke første gang at unge amerikanske piger er blevet 'ført' bort som uvillige brude til et land med muslimske flertal. I 2004 indgik den 26 årige Philadelphia bosiddende Omar Rashaad Bey, amerikansk borger, i et "islamisk ægteskab" med en 14 årig pige og førte hende  til Cairo. Der i Egypten havde han en affære med hendes søster. Så "giftede" han sig med en anden 15 årig pige fra Philadelphia via internettet og bragte hende også til Cairo.

Amerikanske embedsfolk påbegyndte en undersøgelse efter den første hustru bragte deres eetårige søn til ambassaden for at lade ham registrere til et amerikansk pas. Bey vendte derpå tilbage til Amerika, hvor han blev arresteret og anklaget for tre tilfælde af at indgå ulovlige seksuelle forhold. I marts 2011 blev han idømt otte års fængsel og noteret som en seksualkrænker.

Europa er plaget af mange flere sådanne sager med tvunge barneægteskaber. Ifølge BBC, har politiet i Sydwales behandlet 49 sager med tvungne ægteskaber alene det sidste år (2010)

"Strategier for at hjælpe mulig ofre ved at give dem en hemmelig mobiltelefon hvis de frygtede at de ville blive narret til deres families oprindelsesland som et forspil til et tvungent ægteskab...Special politiet har også oprettet et "venne" system, hvor "overlevende af tvungne æfteskaber er en rollemodel for de der nu er ved at gennemgå traumet."

Selv Saudi Arabien, hvor der er rigtig mange barneægteskaber og hvor ingen lov forbyder det, er begyndt at tage bittesmå skridt mod at hindre den praksis. Ifølge den saudiske avis Al Watan blev 40 tilfælde af barneægteskaber forhindret i den østlige del af landet da myndighederne udtalte deres misbilligelse. I 2009, fremsatte den saudiske justitsminister en udtalelse der går ud på, at man meget snart ville indføre et forbud mod praksis, skønt man ikke har gjort det endnu. Facebook gruppen Saudi Women Revolution, som jeg har skrevet om før, har en anmodningsliste på sin hjemmeside, der kræver at Justitsministeriet følger der oprindelige løfte op.

Når den amerikanske regering af og til rasler med sin rustne sabel på de muslimske kvinders rettigheders vegne, så har vor regering, indtil nu, nægtet at blandee sig i Libyen, og nætet at blive involveret i Sudan -- så derfor tvivler jeg på at vort landt vil gå i brechen for kvinder i de muslimske lande.

Ifølge Newsweek, går udenrigsminister Hillar Clinton ind for kvinderettigheder overalt. Hun citeres for at sige:

"Jeg tror at kvinders og pigers rettigheder er det 21. århundredees uafsluttede problem...Vi ser kvinder og piger overalt i verden der er undertrykte og krænkede og nedgjorte og degraderet så meget i forhold til det de har ret til som vore medmennesker."

Da hun blev udfordret af egyptere der argumenterede for at hendes mange referencer om kvinders rettigheder i Egypten er at blande sig i Egyptens interne forhold svarede hun: "Hvis et land ikke anerkender minoritetsrettigheder og menneskerettigheder, herunder kvinders rettigheder, vil man ikke have den form for stabilitet og velstand der er mulig."

Den amerikanske regering bakker imidlertid tilbage fra dens verbale forpligtelser overfor kvinder i Afghanistan, selv under Hillary Clintons embedsførelse.

I 2010 da U.S. Agency for International Development (USAID) søgte om midler til en landreform program i Afghanistan insisterede man oprindeligt på at den som vandt budet skulle indgå på specifikke mål for at fremme kvinders rettigheder: "Antallet af handlinger der giver kvinder rettigheder skal forøges med 50%; der skal være en regelmæssig mediedækning af kvinderes rettigheder til land; og undervisningsmateriale for skoler og universisteter bør indehold materiale om kvinders rettigheder."


Senere trak USAID dog noget fra og fjernede kravene. Ifølge J. Alexander Thier, chefen for USAID's kontor i Afghanistan og for pakistanske forhold, "Hvis du forfølger et mål, problem, er man nødt til at nærme sig det på en måde, hvor disse mål kan indfries...Kvinders problemer er et, hvor vi har brug for at være yderst realistiske...hvis vi ikke er realistiske og bliver overfokuserede...kommer vi ud i problemer." Endnu en "ledende embedsmand" sagde: "Problemer med køn vil være i baggrunden i forhold til andre prioriteter."

Hyldest til Californiens Jessie Bender fordi hun reddede sig selv om mindst to af sine søskende. Hun bor i Amerika og mener hun har visse rettigheder. Så ung og dog så tapper. Men hvad vil der blive af hende? Hun har en mor, der allerede har solgt hende for 3000 dollars. Hvem kan, hvem vil, nogensinde kunne tage morens plads? Grusomheden hos denne amerikansk-muslimske mor mod hendes amerikanske (muligvis ikke-muslimske) datter er dybt forundrende. Jeg har skrevet om dette fænomen i Kvinders umenneskelighed overfor Kvinder.

Børneægteskaber er imod konventionen mod alle former for diskrimination mod kvinder (CEDAW). Det er et tandløst dokument. FN gennemtvinger ikke individuelle rettigheder når det medlemslande er imod det.

Barneægteskab er en vederstyggelighed. Tænk på piger du kender som er 10, 12, 14 år gamle. Kan du forestille dig hvordan et tvunget arrangeret ægteskab med en meget ældre fremmed, muligvis en der tror det er hans absolutte ret at voldtage og slå sin hustru, kan forkrøble dem for livet, hæmme al vækst, demoralisere dem for evigt?

Hvem kan nogensinde glemmen filmen Osama? Den udspilles i Afghanistan om omhandler en 11-12 årig pige der skal klæde sig som en dreng for at arbejde for at skatte mad til sin mor der er enke og til sine yngre søskende. (Under Taliban havde kvinder ikke lov til at arbejde; de sultede eller blev prostituerede, hvilket betød nedværdigelse og et dødsensfarligt liv.)
Imidlertid trækker den frygtede Taliban pigen bort fra hendes arbejde i en lille butik og ind i en madrasa. Man finder kun ud af at hun er pige da hun begynder at menstruere. Imamen der leder madrasa er gammel nok til at være hendes bedstefar. Han er fed, grov, brutal og ækel. Imidlertid er han meget tiltrukket af denne 12 årige dreng/pige, ifter sig med hende og låser hende inde sammen med hans tre andre meget ældre hustruer.

Vi bør ikke ønske at unge amerikanske piger, muslim eller ikke-muslim har mulighed for at få en så grusom skæbne.Phyllis Chesler

http://frontpagemag.com/2011/03/17/forced-marriages-in-our-own-backyard/2/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails