tirsdag den 21. juni 2011

Æresdrab og muslimske mødre, hvorfor?

Muslimske mødre der "æresdræber" deres døtreTo muslimske mødre, begge enker, der lever i Uttar Pradesh i Indien hjalp hinanden med at myrde deres voksne døtre, Zahida 19, og Husna 26, fordi de havde begået den forbrydelse af gifte sig med hindu mænd. De fastholdt deres døtre og kvalte dem langsomt til døden

De stakkels elskelige kvinder troede faktisk at de havde ret til at gifte sig med ikke-muslimske mænd og af "kærlighed" og at de og deres mødre og det muslimske samfund til sidst ville acceptere dem. Dette er typisk for så mange ofre for æresdrab. Men disse to unge kvinder vidste tilstrækkeligt til at skulle kontakte politiet og bede om hjælp - og politiet fik faktisk deres mødre til at underskrive en overenskomst om at de ikke ville "skade" deres børn - men det var blot et stykke papir man kan se bort fra. Døtrenes længsel efter forsoning, og det at de naivt håbede, blev deres skæbne. Deres mødre enedes om ikke at skade dem og overtalte dem med søde ord til at vende tilbage; da pigerne først var hjemme, blev de ofre for drabene.
Livet uden et familienetværk er utænkeligt for nogen, hvis identitet ikke er som et individ men snarere del af et kollektiv. Fremskridt og "modernitet" vil måske komme til Indien, men det går langsomt, meget langsomt. Hverken mor, Khatun eller Subrato, har givet udtryk for den mindste anger. Begge føler de sig retfærdiggjort fordi deres døtre bragte skam over deres familier. Ifølge politiet sagde Khatun: "Vi dræbte dem fordi de bragte skam over vort samfund. Hvordan kunne de løbe bort med hinduer? De fortjente at dø. Vi angrer ikke."


Dette er bare så kynisk, koldhjertet, barbarisk så man ikke kan tro det. Men sådanne forbrydelser muslim - muslim og kvinde - kvinde forbrydelser er typisk mange steder i verden.

Det er helt tydeligt et ekstremt tilfælde af kvinders umenneskelighed over kvinder; jeg udgav en bog med den titel. Vi forventer at kvinder, mødre især, vil være i stand til at se bort fra social tradition for at redde deres børn. Virkeligheden er det præcis modsatte.
 
Den mindste overtrædelse, især af kvinder, vil gøre store netværk urolige og ryste al social stabilitet. Ingen vil gifte sig med nogen fra en familie i "skam"; den familie vil for evigt være ugleset, fattiggjort, og kan også uddø genetisk. 

Mødre, fædre, slægtninge er loyale overfor stammens sociale traditioner fremfor at være loyale overfor enkeltindividet. selvom dette individ er deres eget barn. Systemet i sig selv kræver og giver lov til en sådan barbarisk handling - det at et individ skal ofres ses som en service for den større stamme og kaste ved den sociale struktur eller "civilisation."
I tilgift er kvinders umenneskelighed overfor kvinder et almindeligt fænomen i Indien, hvor svigermødre rutinemæssigt hjælper deres sønner med at brænde deres svigerdøtre til døde. Dette er kendt som et "medgiftsdrab" fordi det bliver foretaget så en ny brud kan bringe endnu en medgift til den ludfattige og/eller grådige familie. Der er faktisk en særlig fløj i et fængsel i New Delhi for sådanne svigermødre. I tilgift er mord på pigebørn en praksis man har benyttet i lang tid i både Indien som Kina.

Såvel kvinder som mænd stjæler børn i Indien og sælger dem for at de kan blive adopteret til udlandet, for at de kan blive oplært til seksuelt slaveri enten hjemme eller i udlandet. En nær ven er på besøg hos mig fra Indien lige nu og hendes fortællinger om dette emne er ganske rædselsvækkende - og dog er de alt for troværdige. 

Undersøgelser har vist os, at kvinder i Indien mener at kvinder fortjener at blive slået. Måske siger de også at kvinder bare kan forvente at dette sker. Mange hindu og muslimske mødre nægter at acceptere at tage deres gennembankede barn/datter brud tilbage. I Afghanistan fører dette ofte til selvmord, ofte ved at man sætter ild til sig selv.

Til deres ros har den indiske Højesteret fornylig erklæret at "det er på tide at udrydde disse barbariske, feudale praksiser, der er en skamplet for vor nation."

Endnu engang har de førende medier i United States, indtil videre, fejlet i at skrive nogen ægte historier om denne frygtelige sag. Washington Post lænede sig igen til på en AP historie. New York Times har hverken offenliggjort det eller postet noget som helst.

Indtil nu har Washington Post kun dækket hindu æresdrab i Indien. Denne gang blev de tvunget til at benytte ordet "muslim" for at sætte identitet på forbryderne. Ofrene blev ikke identificeret som "muslimer.
Det sker kun når israelere eller amerikanere har dræbt dem.
Phyllis Chesler


http://frontpagemag.com/2011/05/18/muslim-mothers-who-honor-kill-their-daughters/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails