torsdag den 16. juni 2011

Terrorangreb og ægte helte

Lad os huske Robert Dean StethemDen 15. juni for 26 år siden, 1985, betragtede verden et af de allermest rædselsvækkende overgreb mod uskyldige civile - denne begivenhed blev sendt, mens den fandt sted, på TV rundt om i verden.

TWA 847 ruteflyet blev kapret, og holdt som gidsel i 17 dage, og man myrdede på brutal vis den 23 årige Robert Stethem, en stolt amerikaner og en dykker hos U.S. Navy. Dette terroristangreb blev udført af den iransk støttede terrorgruppe Hezbollah.

Hezbollah er stadig en af verdens mest truende islamiske terrororganisationer. Den nævnes ikke særlig ofte i de traditionelle medier på grund af de nuværende krige i Afghanistan og Irak. Det kan se ud til at Al Queda har overgået den ligesom en global pandemi mens vi fortsætter med at bekrige terror, men tag ikke fejl: Hezbollah er forblevet vil forbliver en dødelig trussel mod Israel, United States og alle frie mennesker.

Hezbollah blev grundlagt i 1983 af adskillige individer herunder Sheik Abbas Moussawi der senere blev dræbt i februar 1992 af Israel. Ifølge Jane’s World Insurgency and Terrorism (side 270), “Hovedformålene for Hezbollah har været og er at oprette en revolutionær Shia Islamisk Stat i Libanon, eliminere ikke-islamisk indflydelser, og tvinge vestlige interesser ud af området." Det er en hadfyldt religiøs fanatisk terroristgruppe. 

Der kan ikke herske tvivl om at Hezbollah er anti-amerikansk og anti-israelsk. De har udført hundredevis af terrorangreb mod begge nationer. En af de mest berygtede terrorhandlinger udført af Hezbollah mod Vesten skete i 1983.

“Beirut Bombings” fandt sted den 23. oktobere 1983 ved Beirut International AirPort som også var en del af hovedkvarterer for afdelinger af U.S. Marine Corps Battalion Landing Team. Den metode man benyttede var at lade en gul Mercedes lastvogn fyldt med eksplosiver, der ville svare til 12000 pund TNT, køre gennem to vagtstationer der var bemandet med godt optrænede Marine Corps vagter. Køretøjet detonerede da det kørte ind i beboelseskomplekset og dræbte dermed 241 af de anslåede 350 beboere.

Cirka to år senere besluttede Hezbollah at udføre endnu et terroranslag der skulle indgyde frygt rundt om på kloden. Som mål havde de et andet U.S. ejet og benyttet mål - TWA Flight 847. Deres målsætning med angrebet mod marinerne i 1983 var udelukkende at dræbe så mange U.S. tjenestegørende som muligt. I 1985 var deres formål at opnå løsladelsen af kolleger hos "Guds Parti" - terrorister der sad i fængsel.

I 1985 kapringen blev Robert Stethem, identificeret som en U.S. tjenestegørende soldat. Som enhver anden soldat havde Robert styrken og modet til at kæmpe ufortrødent for at holde sig i live. Overmandet af sine angribere blev han på brutal vis gennembanket, og derpå skudt i hovedet. Hans lig blev smidt ud fra førerkabinen - alt sammen fordi han var en del af Amerikas største aktiver, en aktiv U.S. militær tjenestegørende.
I dag fortsætter mange med at kæmpe i den asymmetriske og ukonventionelle krig vi er midt i. Dette er tapre mænd og kvinder der er villige til af ofre venner, familier og endog sig selv, hvis det er nødvendigt. Vort lands tjenestegørende vil ikke blive trætte, de skal ikke holde inde, og de vil søge sejren uanset, hvem der truer vor nation det være sig Al Queda, Hezbollah, eller nogen anden identificeret trussel. De gør det af kærlighed til denne store nation og det den står for, det som vore fjender hader - FRIHED.

Mange af vore bedste og klogeste har betalt den ultimative pris ved at udkæmpe dagens krig. Som en nation, har vi en gæld til dem vi ikke kan betale tilbage. Det eneste vi kan er, at ære dem og det gør vi bedst ved at huske at det er på grund af disse faldne helte, som U.S. Master Chief Robert Dean Stelthem, at Amerika er landet for den frie og hjem for den tapre.

Kerry Patton is the Co-Founder of the National Security Leadership Foundation, a non-profit organization pending 501c (3) status. He has worked in South America, Africa, the Middle East, Asia, and Europe, focusing on intelligence and security interviewing current and former terrorists, including members of the Taliban. He is the author of “Sociocultural Intelligence: The New Discipline of Intelligence Studies” and the children’s book “American Patriotism.”


http://frontpagemag.com/2011/06/16/in-memory-of-u-s-master-chief-robert-dean-stethem/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails