søndag den 31. juli 2011

Nu igen, igen. Afrika Sulter - Send Penge

Bernie Planck
Hvis du gerne vil have et ubesværet arbejde, da ansøg enhver nyhedsorganisation om at blive skribent om afrikanske forhold. Det eneste du da skal gøre med nogle dages mellemrum, for at beholde dit job, er at skrive en artikel ved blot at udfylde de blanke huller her forneden:  
________________ (Red Børnene, FN Verdens Fødevareprogrammet, Den Katolske Hjælpe Service, Afrika Hjælp International mv.) har igangsat en nødhjælps kampagne til ___________(10 millioner, 100 millioner, 1 milliard) _____________ (dollars, pund, Euros) for at hjælpe med til at forhindre en hungerkatastrofe der truer millioner i/på _________________(Afrikas Horn, Sub-Sahara Afrika, Østafrika, Vestafrika, Etiopien, Somalia, Sudan, Nigeria m. fl.) efter den værste tørke i _____________ (10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90) år. 
________________ (En mangel på regn, høje fødevarepriser, krig, plyndrende stammer, eksploderende befolkningstal mv.) har stillet næsten __________ (fra 1 - 999 millioner) mennesker over ____________ (Afrikas Horn Sub-Sahara Afrika, Østafrika, Vestafrika, Etiopien, Somalia, Sudan, Nigeria m. fl.) overfor hungerkatastrofen.

Hjælpearbejdere har rapporteret at ____________ )titusinder, hundredetusinder, millioner) af sultne familier har bevæget sig i dagevis for at nå de allerede overfyldte flygninglejre - og uden udenlandsk hjælp forventes det at krisen bliver meget værre.
Efter at have læst din standardartikel, vil hyklermusikere som den store "humanist" Bono afholde velgørenhedskoncerter, Idioter som Bill Gates vil lade sin fond sende flere penge, og berømtheder som Brad Pitt, Angelina Jolie og Madonna vil adoptere endnu flere børn fra Afrika. Ingen af de nævnte hjælper faktisk Afrika.


Men lyt ikke kun til mig, lyt til Dambiso Moya (født i Lusaka, Zambia) en tidligere økonom hos Goldman Sachs og forfatter til "Dead Aid: Why Aid Is Not Working and How There Is a Better Way for Africa": Wall Street Journal, Why Foreign Aid Is Hurting Africa


economist and author Dambisa Moyo
Økonomen og forfatteren Dambisa Moyo
Photo Credit: Wikipedia
At give almisser til Afrika forbliver et af de største gode formål i vor tid -- millioner går i demonstrationsmarch for det, regeringernes er 'fordømt' til det, berømtheder prædiker om behovet for det.

Bønner om endnu mere hjælp til Afrika bliver stadig mere gennemtrængende, med fortalere der skubber på for at fordoble de cirka 50 milliarder dollars i international hjælp der allerede er tilflydt Afrika hvert år.

Alligevel er beviserne overvældende som demonstrerer at hjælp til Afrika har gjort kontinentet fattig - fattigere, og væksten langsommere. Den onskabsfulde hjælpekultur har efterladt de afrikanske lande mere gældstyngede, mere inflationsplagede, mere sårbare for udsving på valutamarkederne og mindre attraktive for højkvalitetsinvesteringer. Den har forøget risikoen for intern uro og borgerkrig (kendsgerning at over 60% af Sub-Sahara befolkning er under 24 år, med kun få økonomiske udsigter er virkelig grund til bekymring). Hjælp er en ubetinget økonomisk, humanitær katastrofe.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Ja! Afrika sulter, og Mugabe skyndte sig at få nedlagt de hvide farme, der var de eneste, der kunne producere fødevarer i rimeligt omfang.
I dag er kvæget væk, markerne er brakmarker og maskinerne og bygningerne er skrot.
Det er afrikansk logik.
Intet under, at hjælp er håbløst, nøden bliver hele tiden større.

falkeøje

Related Posts with Thumbnails