fredag den 22. juli 2011

Smuglere er Helte

Smuglere som Helte


Smuglere er helte af en slags. Essensen af hvad en smugler tilbyder er: "Regeringstyranner ønsker enten at forhindre, eller blande sig i fredelige frivillige byttehandler blandt enkeltindivider. Jeg kan reducere virkningen af denne indblanding." Lad os se nærmere på smugling, og erindre at ikke alt ulovligt er umoralsk og ikke alt lovligt er moralsk.

Frem til Uafhængighedskrigen, havde briterne under Navigations Acts lagt skatter på en bred vifte af importvarer. En af disse skatter var på melasse importeret fra ikke-britiske øer. John Hancock, hvis flamboyante underskrift pryder vor Uafhængighedserklæring, havde en blomstrende forretning ved at smugle anslået 1,5 millioner gallons melasse om året. Hans smuglerforretning finansierede det meste af modstanden mod den britiske myndighed. Faktisk var der en vittighed på den tid gående ud på at "Sam Adams skriver brevene (til aviserne) og John Hancok betaler portoen."


Hancocks smugleri sammen med så mange andres gjorde, at folket i vor nation klarede sig bedre ved at tilbyde billigere priser på melasse, der benyttedes til fremstilling af rom. De britiske undertrykkere gik det ikke så godt ved at skatteindtægterne var mindre.

I 1920 trådte 18. Amendment, der forbød produktionen, distributionen og salg af alkoholiske drikke i United States, i kraft. Den havde udbredt offentlig støtte. Efter min mening kan der absolut ikke rejses en sag mod en anden person for at hindre denne i at nyde øl, vin og whiskey. Det er undertrykkelse, men samtidig kom der frelsende helte. Blækket var dårligt blevet tørt på denne 18. Amendment før smuglere begyndte at smugle øl og whiskey fra Canada og Mexico. Skibe lå udenfor vore kyster, lige præcis udenfor tremilegrænsen, og lossede whiskey på speedbåde. Smuglerne og deres hjælpere skånede millioner af amerikanere fra disse undertrykkere der ville det 'så godt.'

Mens smugleren qua smugling er min helt er der adskillige vægtige negative effekter af hans aktivitet. Smugling er ulovlig. Det bliver undertiden et ækelt kriminelt forehavende, fordi de som beskæftiger sig med det ofte bliver til mennesker der har en lavere respekt for alle love. Da smugling er ulovligt bliver uoverensstemmelser klaret med våben og vold i stedet for ved domstole.

Oveni bliver politi og offentlige embedsmænd korrumperede. Det værste ved alt dette er den reducerede respekt for lovene hos offentligheden som et hele. Efter 18. Amendsment ophævelse forsvandt stort set al kriminalitet og korruption forbundet med Forbudstiden.

Ikke mange amerikaner er klar over nutidens store smugleri - cigaretter. Konfiskerende skatter der er så høje som 7 dollars pr. pakke, i New York City, gør at en pakke cigaretter koster 13 dollars, hvilket har afstedkommet en stortrivende smuglerforretning over hele landet. Som Forbudstiden, er konfiskerende tobaksafgifter upopulære hos amerikanerne.

En frisk undersøgele af Michael LaFaive og Toidd Nesbitte fra Midland, Mackinac Center for Public Policy i Midland, med titlen "Cigaretskatter og Smugling" viser at stater med de højeste cigaretsmuglingsrater er de med de højeste tobaksafgifter som Arizona (51,8% af statens forbrug af tobak er smuglervarer), New York (47,5%), Rhode Island (40,5%), New Mexico (37,2%) og Californien (36,3%)

Cigaretsmugling som 20'ernes whiskeysmugling er blevet kriminelles levevej.  The Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives har fundet frem til at russere, armeniere, ukrainere, kinesere, taiwanesere og organiserede kriminelle grupper fra Mellemøsten (hovedsageligt pakistanske libanesiske og syriske) er yderst indblandet i ekspedition af kontrabande og fup cigaretter. Det som er værre er at nogle af disse grupper benytter deres fortjenester til at yde finansiel hjælp til terrororganisationer som Hezbollah og Hamas. Dette betyder at de skatte-umættelige politikere og de nidkære anti-tobakstilhængere er med til at give midler til hjælp for Amerikas fjender.

Løsningen på cigaretsmugling, og de kriminelle aktiviteter forbundet dermed, er at eliminere de konfiskerende skatter. Uheldigvis for de skatte-umættelige politikere og de nidkære anti-tobaksmodstandere betragtes de konfiskerende skatter som et værktøj i deres moral korstog mod tobak, og det er det eneste der gælder for dem. Omkostningerne ved deres dagsorden er uden betydning eller i bedste fald blot sekundært. Og som forfatteren C.S. Lewis udtrykker det:

"Af alle tyrannier er tyranniet der gennemføres med de bedste hensigter, under dække af ofrenes eget vel, den mest undertrykkende."


((Skribenten har ikke sidste del af citatet med det tillader jeg mig at føje til "Det ville være bedre at leve under røverbaroner, end under almægtige geskæftige moralske personer. Røverbaronens ondskab er nogle gange i dvale, hans griskhed kan undertiden være mættet; men de som plager os under dække af, at det er for vor egen skyld vil gøre det uden ophør for de gør for deres egen samvittigheds skyld." (synopsis-olsen))
Walter Williams

http://frontpagemag.com/2011/04/26/smugglers-as-heroes/2/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails