søndag den 17. juli 2011

Der er håb for verden, kernefusionsenergi Del 5

Der er håb for Verden

Pat Boone

Jeg kendte en mand ved navn John Lennon.


Jeg mødte ham første gang sammen med hans kammerater, Paul, George og Ringo, i Las Vegas hvor de var de friske, sjove og talentfulde unge knægte fra Liverpool.

Jeg og mine døtre begsøgte dem backstage under deres to shows i Thomas Mack Arena og syntes de var charmerende, energiske, forfriskende med deres nye og pludselige stjernestatus.

Som resten af verden betragtede jeg deres karrierer blomstre og antage fantastiske proportioner. Hver indspilning, og så hver film overgik den forrige...indtil de var blevet den største sanggruppe i musikhistorien. Den vil aldrig siden blive overgået.

Mange år senere besøgte jeg John og produceren Phil Spector, på en nydelig sundhedsmads restaurant mens de arbejdede på et nyt album. Da vi sammenlignede noter og historier om vore erfaringer spurgte jeg John, hvad han mente var hovedårsagen til the Beatles utrolige succes. Han tænkte sig om et minuts tid bag sine små runde briller og svarede - "Imagination."
Imagination. Som Ted Kennedy citerede sin bror Robert: "Han tænkte på ting som aldrig har været til, og spurgte så, 'Hvorfor ikke?'"

 

Som den unge Walt Disney - på en tid, hvor de "tegnefilm" han og nogle få stykker producerede med succes, i gennemsnit kostede 5000 dollars - fortalte sin måbende bror, Roy, at forestillede han sig en langfilm, udelukkende som tegnefilm, og anslog den ville koste 1,5 million dollars! Det forekom utænkeligt, og uladsiggørligt. Men det som kunne forestilles at være muligt, blev en verdensomsopændende sensation: "Snehvide," en tidløs klassiker.

Imagination! Det er meget mere kraftfuldt, end de fleste forestiller sig. Faktisk er næppe noget af værdi fremkommet uden en ide blev undfanget, hvilket virkelig er imagination. I 1. Mosebog 11, forestillede en gruppe af mennesker sig en by og et tårn der skulle nå himlen, og de begyndte faktisk at bygge det. Herren Gud sagde, ""Se, de er eet Folk og har alle eet Tungemål; og når de nu først er begyndt således, er intet, som de sætter sig for, umuligt for dem;lad os derfor stige ned og forvirre deres Tungemål der, så de ikke forstår hverandres Tungemål!" 8. Da spredte HERREN dem fra det Sted ud over hele Jorden, og de opgav at bygge Byen.

Men nu er sprogbarrieren blevet udjævnet og som Walt Disney sagde, "Hvis du kan drømme om det, så kan du gøre det." Mennesket kan faktisk gøre alt det forestiller sig.

Det er derfor jeg har skrevet de fire seneste klummer om kernefusion. 


Jeg er ikke videnskabsmand, som jeg påpegede fra begyndelsen, men jeg har en vidunderlig fantasi - forestillingsevne. Og det har et stort antal af videnskabsfolk også, som ikke alene har en forestilling om en verden der forsynes ved en utrættelig, evig energikilde, og som er meget nær ved at gøre den brugbar for menneskeheden. 

Nautilus den første atomdrevne undervandsbåd 1954, Det var muligt og blev skabt.

Vejledt af fysikere og andre videnskabsforskere der har været personligt indblandet på forskellige niveauer har jeg givet en skitseret, men dog detaljeret beretning om de tidlige forsøg og opdagelser, der beviste teorierne om kernefusion; har beskrevet arbejdet og forskningen på et antal amerikanske universiteter og de økonomiske midler som vor regering under Carter administrationen stillede til rådighed, og som førte til forbavsende gennembrud: og jeg har citeret de mirakuløse nærmest ubegribelige varmeniveauer der er opnået på Princeton der søgte at kunne benyttes i skabelsen af plasma der ville kunne give kernefusion som den ultimative energikilde.

Men jeg har også i detaljer berettet om den uventede modstand overfor denne forbløffende udvikling i forskellige departementer i vor egen regering, herunder Energiministeriet! Hvem og hvorfor? Det burde ikke være en overraskelse at forskellige særinteresser, magtfuldt lobbyarbejde der ønskede olie, og gas og elektricitet, og jo også kernefission, skulle udnyttes først  - har sejret.

Derfor svandt de økonomiske midler ind og meget af den triumferende teknologi gik i stå ophørte helt. Men vi kan dog stadig forestille os, og målet kan stadig nås.
Forestil dig dette sammen med mig. Forestil dig en verden, hvor olien i det store og hele benyttes som et smøremiddel og basis for fremstillingsprodukter, en verden hvor der er masser af rent godt drikkevand, overrisling og sanitet. Vi har allerede den teknologi og de værktøjer der skal til for at afsalte og rense vand i ethvert samfund i verden - men vi har ikke energikilden eller midlerne til det.

Fusion kan klare det.


Forestil dig en verden, hvor fødevarer ikke er begrænsede noget sted og sulten kan forsvinde. Med benzin der ikke længere er brug for i bilerne, da vil prisen på olien styrtdykke. Vi bruger olie til plasticprodukter, og det klar plastic til drivhuse. Der kan fremstilles billige drivhuse, opvarmede og med lys ved den endeløse strøm af energi gennem fusion - og fødevarer kan dyrkes overalt. Kan du forestille dig det?

"Global opvarming" vil være ikke eksisterende når fusion giver os en verden, hvor menneskeheden blot efterlader et lille fodaftryk i kuldioxid. Alle de naturlige energikilder er i skræmmende grad begrænsede, men fusion er uendelig.
Fysikerne som jeg har konsulteret er sikre på at hvis vi foretager os en meget fokuseret, samlet og tilstrækkeligt økonomisk understøttet bestræbelse, da vil fusion til verden være 100% sikker. Der er andre der er mere pessimistiske og hævder at der kun er en 20% chance, i den forudsigelige fremtid.

Spørg dig selv: Hvis din familie var på randen af hungersnød og du havde beviser på, at der var en 20% chance for at ubegrænsede mængder af fødevarer var lige på den anden side af bakken, hvad ville du da gøre? Ville du ikke se på dine sultende børn, og begynde at klatre? Du ville bestige et bjerg hvis det var det der skulle til.

Dette er ikke en drømmefantasi. Der er ubegrænsede mængder af mad og vand, ubegrænset energi og uendelige muligheder for menneskeracen - lige på den anden side af bakken.

Millioner og atter af millioner af os skal benytte vor forestillingsevne. Vi skal lægge pres på vor regering gennem vore valgte repræsentanter, hele vejen til præsidenten. Vi skal benytte den energi vi har og stemme for fremtiden der på den anden side af bakken.

I månederne foran os vil videnskabsforskere mødes, organisere holde workshops med top fusion og plasmaeksperter, militære strategiske planlægger efter modellen skabt af Admiral Hyman Rickover, der ledte an i udviklingen af atomundervandsbåden, og med større filantroper.

Målet?

En krystalklar plan der vil føre til fremvisningen af en arbejdende fusionstestreaktor inden afslutningen af dette årti.

I år er det 50. år for John Kennedys udfordring om at Amerika landsatte en mand på Månen og bragte ham sikkert hjem til Jorden.

Det formåede vi dengang. Vi kan gøre det nu - hvis vi samler alle evner og de mest fremragende blandt amerikanske og israelske videnskabsforskere.

Det forestiller jeg mig vi kan!


Read more: There is hope for the world http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=309697#ixzz1OzKDiqgh

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails