tirsdag den 12. juli 2011

Skat på kristne i Egypten!

Egypten: Ønsket om penge —Jizya—giver anledning til angreb på kristne


Hvis et øget antal muslimer i Egypten har et brændende had mod alt der er kristent - fornylig så udpræget demonstreret ved nedbrændingen af 8 kristne hjem på et rygte om at en kirke skulle bygges - så lad os ikke glemme at dette had er et værktøj, at det økonomisk kan betale sig: Ulovlig fratagelse af den ikke-troendes midler - skat af de erobrede vantro til deres islamiske overherrer - også kendt som jizya.

Overvej dette: Den 24. juni omringede hundreder af muslimer en koptisk kirke i Egypten, og svor at dræbe dens præst - der var låst inde og udførte morgenmessen for adskillige kirkegængere. Muslimerne råbte, "Vi vil dræbe præsten, vi vil dræbe ham og ingen vil kunne hindre os i det, og tilføjede at de ville "skære ham i småstykker."

Som sædvanlig gav politiet og sikkerhedsstyrkerne terroristerne rigeligt med tid til at terrorisere - igennem fulde fem timer efter hændelsen begyndte; og da de eskorterede præsten ud "lignede han en kriminel der forlader sin kirke i en politibil."

Hvad helt nøjagtigt ønsker de oprørte muslimer denne gang? Hvorfor truer de med at dræbe præsten?

Den officielle historie er at de var blevet meget vrede over at præsten tidligere har forsøgt at lave forbedringer på den 100 år gamle kirke - Islam forbyder at nye kirker bygges eller at man reparerer gamle kirker. Efter at have gennemtvunget et ophold i forbedringerne med trusler om, at de ville smadre kirken forsøgte de også af smide præsten ud ved at give ham 50 dage til at forsvinde. Da tiden var udløbet nægtede han dog at forlade sin menighed. Derfor det afsindige angreb.

Imidlertid åbenbarer arabiske nyhedskilder som El-Bashayer en anderledes, mere praktisk motivation: Ønsket om at tage penge fra de kristne - som der er genlyd af fra en tidligere rapport, som et ønske om en "donation" fra kirken:
Det lykkedes Sikkerhedsstyrkerne at redde livet for præsten i St. George Kirke i Beni Ahmad, ves for al-Minya, da Salafister forsøgte at slå ham ihjel på grund af at han nægter at betale jizyapenge til dem fortæller kilderne...Kirkens præst havde erklæret at Kopterne ikke ville betale jizya, under nogen form eller omstændighed. Dette er hvad der forårsagede at Salafisterne ønsker at udvise ham fra regionen, såeldes at de kunne indsamle jizya fra Kopterne.
Dette er ikke overraskende; enhver der følger med i den øgede islamisering af Egypten ved at et stigende antal muslimer - kaldet "Salafister", det vil sige de som kun vil efterligne Muhammad og de første generationer af Islam - har holdt øje med deres kristne naboer som nemme mål for at få hurtige penge.

Hvem vil for eksempel kunne glemme den egyptiske rpædikant Abu Ishaq al-Huwainis (se denne artikel på synopsis) seneste jamren over, at muslimerne ville kunne fjerne deres økonomiske smerter ved at vende tilbage til de gode gamle dage, hvor bortførelser og salg eller løskøbelse af vantro var en storslået måde at tjene penge. (Efterfølgende, to uger senere blev to teenage kristne piger i Egypten rapporteret som bortførte, krævet løsepenge for og derpå "solgt" til en anden gruppe.)

Dette synspunkt er ikke kun begrænset til bekendende "salafister": Dr. Amani Twafiq, en kvindelig professor ved Egypten Mansoura Universitet har tidligere sagt, "Hvis Egypen ønsker langsomt og sikkert at komme ud af sin økonomiske situation og gøre noget ved fattigdommen i landet, da skal jizya indføres overfor Kopterne." For noge dage siden, svor Hazim Abu Ismai'l, der går efter at blive Egyptens præsident at han ville indføre jizya på Egyptens kristne.

Faktisk er Al Azhar - Egyptens, om ikke den islamiske verdens øverste myndighed, ofte bllevet beskyldt for at være for "moderat" af salafisterne -der fornylig gjorde Islams officielle holdning klart da deres store leder Imam Ahmad Tayeb, så bort fra historien og virkeligheden og erklærede at "kopterne har i over 14 hundrede år levet i sikkerhed i Egypten, er der er ikke brug for al denne kunstige bekymring for dem," og tilføjende at "den ægte terrorisme blev skabt af Vesten."
Raymond Ibrahim, a Shillman Fellow at the DHFC, is a widely recognized authority on Islam. Join him as he explores The Intersection—the pivotal but ignored point where Islam and Christianity meet—including by examining the latest on Christian persecution, translating important Arabic news that never reaches the West, and much more.http://frontpagemag.com/2011/07/06/egypt-desire-for-money%E2%80%94jizya%E2%80%94prompts-attacks-on-christians-2/2/

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Muslimer, der befinder sig i den Vestlige Verden, skal selvfølgelig have den samme behandling, som de selv giver de kristne i den muslimske Verden.

falkeøje

Related Posts with Thumbnails