lørdag den 23. juli 2011

Blond, blåøjet, kristen terrormistænkt - endelig!

Blond, blåøjet terrormistænkt i Oslo

Thomas Lifson


Anders Behring Breivik er navnet på den nordmand der er tilbageholdt af de norske myndigheder som mistænkt i det forfærdelige slagteri af unge mennesker på en sommerlejr, og for bomben i Oslo centrum. Brevik betegnes som på "højrefløjen,"  "kristen," og "konservativ," --- meget lig den mistænkte ved Tucson skyderiet Jared Loughner som man anså som en Sarah Palin følgesvend drevet frem mod den morderiske handling for et år siden.

Vi må nu se om Breivik er ligeså sindsyg som de handlinger han med fuld formodning antages at have udført. I øjeblikket har venstrefløjen fået opfyldt deres inderligste ønske: Nogen de kan brændemærke som  kristen terrorist, og dermed bevise at islamofascismen ikke er værre end Kristendommen. 

Efter først at opfordre til forsigtighed i formodningen om, at det var islamiske terrorister der stod bag volden, da der kom rapporter om at islamiske grupper hævdede de stod bag, bemærkede vi at Norge har ført an i anti-israelsk politik, og at anti-Israel boykots er populære blandt visse grupper i Norge. 

Jeg forbliver skeptisk vedrørende Brevik, ligesom jeg forbliver skeptisk overfor den forestilling, at Timothy McVeigh var en "højrefløjs kristen" terrorist. 

(Se Jayna Davis's extraordinære arbejde der afklæder den officielle udlægning af McVeigh, et dække for fortvivlende ineffektivitet i dette land.) (se links i forrige artikel her på synopsis)

Mike Baehr tilføjer:

Fortællingen om en blond, blåøjet kristen fascist der angriber sit eget land er helt igennem for belejlig.

Jeg tvivler ikke på han er gerningsmanden, med de vidner der er, og den kendsgerning, at han blev arresteret på stedet. Men et angreb som gårsdagen tager måneder at planlægge og sandsynligvis ganske så megen træning. Det ville være også  interessant at se, hvor han fik sit arsenal af våben fra. Våbenlovene i Norge er mere liberale end i resten af Europa (og våbnenes anvendelse i voldelige forbrydelser er meget lav), men han havde stadig en samling af ting, man ikke normalt finder, herunder tilsyneladende adskillige automatvåben.


Man styrter heller ikke det herskende parti fra magten ved at myrde 87 af dets kommende politikere i et rædselsangreb. Om noget, så er det en god måde at holde dem ved magten i de næste 20 år. Jeg ville regne med, at Arbejderpartiet ville kunne 'malke
dette for al den 'værdi' der lå i en sådan tragedie. .

Jeg tror, at nogen har høstet fordel af en vred, og på en måde en skør mand, til at udføre deres egen dagsorden, og vi kan måske aldrig finde ud af hvem.

En note om de sociale medier: Jeg har observeret den følgende tendens i de senere år omkring hændelser som denne (Loughner skyderiet i Arizona er et godt eksempel). )(Se evt. denne artikel på synopsis) I samme øjeblik en mistænkts navn er sluppet ud er der en vanvittig søgen på Internettet for at finde, hvad som helst, der har forbindelse med den mistænkte.

Læg mærke til denne søgen i Breiviks Twitter og Facebook profil, og de forskellige højrefløjs/anti-islamiske posteringer han har haft på norske informationsfora. Nogle uautoriserede oversættelser er tilgængelige, forresten på denne blog. Jeg kan ikke verificere deres ægthed.

Det jeg læser på den blog er ikke noget jeg ikke har læst utallige gange før fra bekymrede borgere. Uden hans sidste 'berømmelse' ville Brevik være en 'hr. ingenting,' og hans synspunkter, skønt til højre for centrum ville ikke være særligt ualmindelige. Mange i Europa deler hans synspunkter, og der har ikke været en opblomstring af højrefløjsterror.

Hvis jeg var mesterhjernen bag en morderisk konspiration ville jeg være en tåbe hvis jeg ikke i det mindste først 'fodrede' Internettet med indhold om den mistænkte. 

Se det i øjnene: Ingen havde nogensinde hørt om denne fyr før i går.

Hans Twitter konto blev registreret for blot en uge siden, og vi kender ikke meget til hans Facebook konto, hvilket er ganske sædvanligt. Ikke desto mindre kan vi nu alle føle vi "kender" noget til ham, trods den kendsgerning, at ingen af os faktisk har mødt ham. De relevante sider er taget væk nu (i hvertfald på Facebook), men de er allerede arkiveret til masserne, der kan begynde deres psykoanalyseren for alvor.

Mere at tænke over. 


http://www.americanthinker.com/blog/2011/07/the_blonde_blue-eyed_terror_suspect_in_oslo.html

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails