fredag den 29. juli 2011

Breivik og Hitler

Adolf og Anders

WASHINGTON -- Tænk på Anders Behring-Breivik, den mand der bombede regeringsbygninger i Norge før han gik videre med koldblodigt at dræbe snesevis af unge mennesker på en afsidesliggende ø adskillige kilometer borte, som en Adolf Hitler af en slags. Den første Adolf Hitler var en Hitler for millioner. Han fastlåste en hel nation, og indgød frygt i verden  årevis.

Man kunne forestille sig at de to, om muligt, ville kunne have haft en god snak sammen, ville være enige om meget. Begge var omhyggelige planlæggere, skønt jeg vover påstanden, at Breivik overgik Hitler på det punkt. Hitler kunne nemlig ikke vente med en invasion af Rusland. Begge havde det besværligt med truslerne mod deres kultur fra udlændinge, og det som Breivik kalder "kulturmarxisterne." Jeg kan godt forestille mig Führeren beundre Breiviks smag i uniformer, hans ariske fremtoning, og hans længsel efter sin Viking fortid. Begge var mors drenge.

New York Times søndag skyndte sig med at skrive på forsiden: "Mens rædslerne afsløres, anklager Norge en kristen ekstremist." I løbet af timer anvendes betegnelsen "kristen" på morderen, og tirsdag gik avisen videre med at kæde Breivik sammen med en organisation der kan, eller måske ikke, eksisterer udover i hans syge sind, "Tempelridderne." Det var en militærstyrke fra Middelalderen der drog på korstog. Jeg tvivler faktisk på, at Breivik er en form for kristen, men snarere en fanatisk hedning, en Viking. På den måde kan han og Hitler lykønske sig selv. Begge var før-kristen tid vilde.
Breivik hadede muslimerne og andre immigranter der kom til Norge, og dermed er de forbløffende venstreorienterede i gang med at kæde ham sammen med næsten enhver kritik af indvandring eller af Islam, selv kritikere af ulovlig indvandring og af militant Islam -- terrorister for eksempel. Jeg synes disse 'liberale' er forbavsende, fordi de aldrig har udvist nogen sympati for nogen af Vestens organiserede religioner, i det mindste ikke religioner der kræver noget af deres troende. Jeg formoder en religion der krævede Yoga eller Pilates af tilhængerne eller måske vegetarisme kunne appellere til disse 'liberale.' Jeg kan dog ikke se dem respektere en forpligtelse til at gå i kirke om søndagen eller et cølibatpræsteskab eller forsvare traditionelt ægteskab, eller noget andet krav der er forbundet med en etableret religion i Vesten.
Hvad er de amerikanske 'liberales' holdning til "Sharia Lov"? Der er steder i Europa, og jeg vover at sige også Amerika, hvor muslimer insisterer på at praktisere Sharia Lov med alle dens restriktioner overfor kvinders rettigheder og, når jeg nu tænker efter, mod de traditionelle demokratiske friheder som vore Grundlæggende Fædre kæmpede for at få indført i landets lov. På andre områder, fra at købe alkohol og praktisere homoseksualitet er Sharia Lov imod.

Europas folk, de med tro og de uden tro (skønt de erstatter religiøse tendenser med, lad os sige Global Opvarmning) er i alvorlige vanskeligheder. I denne uge skriver fra Norge, kritikeren af islamisk fundamentalisme Bruce Bawer, (se denne artikel på synopsis) en vurdering i Wall Street Journal at,
"millioner af europæiske muslimer lever i strengt patriarkalske familier i stadig større enklaver hvor kvinder er andenklasses borgere og hvor ikke-muslimer ikke vover sig ind. Forskningsresultater viser at en større del af muslimerne i Europa forkaster Vestens værdier, foragter de lande de bor i, støtter henrettelsen af homoseksuelle, og ønsker at erstatte demokratiet med Sharia Lov."
Bawer forekommer mig ikke at være en person som 'liberale' burde bekymre sig om. Dog gør de det alligevel stadig. Alligevel, trods alt efter alle de uklare udmeldinger fra de 'liberale' er det rart at tænke på at Breivik delte så meget med Hitler. Hitler indfangede en nations troskab. Breivik var en enspænder. Hvor mange flere potentilelle Breivikker og Hitlere er der derude? Jeg tvivler på 'de liberales' tågede forestillinger nogensinde ville efter kunne hindre en Breivik eller en Hitlers store planer. Til det skal der bruges en Churchill eller en Roosevelt liberal fra før den moderne tid.
 


http://spectator.org/archives/2011/07/28/adolf-and-anders

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails