fredag den 22. juli 2011

Somalia er IKKE den værste humanitære krise i verden

Somalia er IKKE den værste humanitære krise i verden


Bernie Planck


I går efter at have mæsket mig i  de mest fantastiske kyllingetacos på Guaca Maya Restauranten i Los Cabos, Mexico, surfede jeg lidt rundt på nyhedssiderne og fandt denne overskrift fra CBC News.

Somalia 'værste humanitære katastrofe' i verden

A child from southern Somalia stands outside a makeshift shelter in Mogadishu
Et barn fra det sydlige Somalia, udenfor et midlertidig ly i Mogadishu
Foto: Mohamed Sheikh Nor/
Associated Press
Chefen for FN flygtningekommission sagde søndag, at det tørkeramte Soamlia er "den værste humanitære katastrofe" i verden efter at have mødt flygtninge der har udholdt utallige trængsler for at nå frem til verdens største flygtningelejr.
Lejren i Kenya, Dadaab, er overfyldt med titusinder at nyligt ankomne flygtninge der er blevet tvunget ind i lejren af det knastørre landskab i den region, hvor Somalia, Etiopien og Kenya mødes. Verdens Fødevare Programmet anslår at 10 millioner mennesker allerede har brug for humanitær hjælp. FN Børnefonden anslår, at mere end 2 millioner børn er underernærede og har brug for livreddende handling.


Dette er ikke rigtigt af mindst to årsager:
  1. Næsten enhver nation i Afrika er den "værste humanitære katastrofe" i verden.
  2. Den virkelige "værste humanitære katastrofe" skete da US og andre lande fra Vesten begyndt at hjælpe afrikanerne ud af deres "humanitære katastrofer" for årtier siden.

Jeg blev rigtig mæt og jeg følte mig rigtig godt tilpas og derfor tænkte jeg på alle disse fattige, sultne lidende børn, og spurgte mig selv hvad jeg kunne gøre for at hjælpe således at scener som disse ikke ville kunne ske igen. Da faldt det mig ind, at jeg kunne gøre allermest ved at bede alle om at passe sig selv.


Hvis vi blot havde passet os selv i 1984 da ville mindre end en million afrikanere have skullet dø. Nu er det ti-millioner der dør. Den britiske skribent og forsker om Afrikas problemer Alex De Waal informerer os om at den såkaldte "humanitære hjælp" bestræbelserne (såsom Live Aid koncerten i juli 1985, der skaffe hundrede millioner dollars)" blot forlængede ...den (menneskelige lidelse (i Afrika)"


Amerikanerne er hovedgrunden til den nuværende humanitære katastrofe på grund af alle de penge, al den mad og al den medicin de sendte til Afrika for årtier siden. Det er på tide vi holder inde med vore såkaldte 'gode intentioner' og begynder at gøre det rigtige - hvilket er intet at gøre. Send ikke flere penge, mad eller medicin. Hvis du virkelig bekymrer dig om disse stakkels børn så - For Guds Skyld hold op med at hjælpe Afrika. Og denne artikel her på synopsis: http://synopsis-olsen.blogspot.com/2009/01/den-umenneskelige-ndhjlp-k.html

Noter

Planck's Constant, http://synopsis-olsen.blogspot.com/2009/01/den-umenneskelige-ndhjlp-k.html
"Afrikas Horn står overfor den værste humanitære krisen siden 1984, og Etiopien er fanget i midten," sagde Josette Sheeran, direktør for FN Verdensfødevareprogrammet (WFP).
de Waal, Alex. 1991. Onde dage: 30 år med Krig og Hungernød i Etiopien New York & London: Human Rights Watch. ISBN 1-56432-038-
Denne artikel på synopsis af samme skribent kan anbefales: http://synopsis-olsen.blogspot.com/2009/09/mirakelplante-til-det-sultne-afrika_09.html

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails