tirsdag den 5. juli 2011

Islam har overskredet sidste salgsdato

Islam har overskredet salgsdatoen


 Islam har overskredet sidste salgsdato ifølge Muhammad selv.

“Hvor længe skal din tro vare ved?" blev Muhammad spurgt.



“En salahat ummati fa laha yom. Va en fasadat fa laha nesfe yom. Val yomo ende rabbeka alfe sanaton men ma taedoon”—hvis min Ummah bliver retskaffen, skal den vare en dag; hvis fordærvet, skal den vare en halv dag. “Og en dag for din herre svarer til et tusind år efter din målestok," svarede han.   [‘Abdu’l-Wahháb Sha‘rání’s “al-Yaváqít wa’l-Jawáhir”, bind 2 (Cairo: Mu=>afá al-Bábí al-?alabí and Sons, 1959), side 142]


Denne beretning er optegnet af en samtidig kronikør med Muhammad. Således, selvom hans Ummah har levet op til hans standarder for retskaffenhed, er der gået et tusind år. Alligevel er et stort opdelt system af tro kaldet Islam her stadig, som det kan erkendes af over en milliard der kalder sig muslimer. 

Muhammads hentydning til "retskaffenhed" og "fordærv" fortjener at blive set nærmere på. Alle jordiske ting er underlagt et begrænset livsmål, det være sig bakterier, træer, bjerge, mennesker eller ideer - herunder religioner. Fornyelse synes at være et hovedprincip på planeten Jorden og dens indbyggere. For at en fornyelse kan finde sted, må det gamle, naturnødvendigt give plads.

Øjeblikket før en ny eksistens formes, er en opstilling af kræfter der arbejder for at afslutte det. Døden, er faktisk - før-fødsel. Uden døden, vil alting fastfryses på samme niveau. Døden giver ofte ramaterialer til den nye fødsel. Døden og et træs forrådnelse, for eksempel giver de nødvendige næringsstoffer for at nyt kan vokse: Newton fysikkens forældelse udgjorde grundlaget for Einsteins relativitetsteori.


Døden og fornyelser er også noget grundlæggende for religion. Det er af denne grund at mange religioner lover fornyelse i form af endnu en Frelser eller genkomsten af den samme person. Jøderne for eksempel venter på Messias; de Kristne længes efter Kristi Andet Komme; og nogle muslimer beder for at Mahdien skal manifestere sig, mens andre muslimer bønfalder Gud om "Rejateh Hussein", Husseins genkomst.

Hvad forårsager at religioner mister deres kraft?

 
Den biologiske eksistens død er forårsaget af trauma, virus eller bakterier. Virus og bakterier er de helt store dræbere af mennesker og er for lægekunsten en kæmpeudfordring. De kan være dødelige og har den uhyggelig evne til at lemlæste. Dog er de her med deres mission om at afslutte liv.


Yderst ringe forstået og kun lidt værdsat er de psykosociale vira - PSV'er. Som det er tilfældet med deres biologiske slægtninge, arbejder de psykosociale vira også for at fordærve enhver ide, de mentale funktioner eller tro og hjælpe med til at indføre nye. Forskellige former for mentale forstyrrelser er resultatet af interaktion mellem PSV'er og personens tilbøjelighed for tilstanden. Ikke alle mutationer der er forårsaget af PSV'er er patologiske. Mange tjener til at fremme menneskelig foretagsomhed. Uden bidragene af de gavnlige PSV'er ville menneskeheden stadig være fastlåst i sin udvikling som på dag eet.

I tilfældet med Islam gik en special gruppe af PSV'er i gang med arbejdet det minut Muhammad lancerede sin tro, og mutationer fulgte hurtigt. Først var det Mekkas Islam eller Mildhedens Islam. I 13 år, var Muhammads belæringer, som omtalt i de tidlige Sura'er i Koranen, om mange gode ting. Kun meget få mennesker var tiltrukket af hvad han prædikede. Faktisk forhånede folket manden, generede ham og fik ham endelig til at flygte fra sin hjemby, Mekka til Medina. Her fandt der en større mutation sted: Medinas Islam eller Tyranniets Islam kom på banen. Koranens Suraer fra Medina er gennemsyret med intolerancens overdrivelser, det at være noget helt særligt, og sanktionering af vold mod ikke-muslimer. Denne mutation appellerede inderligt til de vilde araberes temperament og de flokkedes om Muhammads tro.


PSV på Muhammads tid fortsatte med at mutere til det nåede andre folkeslag og andre lande. Hvert folkeslags ideer og troslærer - deres kognitive immunsystem - havde deres forskellige svar på de invaderende. Nogle stod ihærdigt imod angrebet og besejrede det. Andre blev overvældet og tvunget til underkastelse. Dog lykkedes det nogle af dem med tiden at smide den invaderende ud, mens andre indarbejdede den i forskellige grader til deres eget trossystem. I tidens løb er mutationen blandt de besejrede blevet så afvigende, at nogle af varianter vel knap kan siges og genkendes som 'afkom' af den oprindelige.


Nutidens Islam består af et dusin større sekter og hundredvis af undersekter og skoler. Blot to eksempler burde kunne vise den kendsgerning at Muhammads Islam har overskredet sin holdbarhed og er i forrådnelse.

En gren af Sunni Islam, Wahhabi, for eksempel, er indavlet med Pashtun kulturen i Afghanistan og Pakistan og resultatet har været Talibans version af Islam: En yderst reaktionær, undertrykkende og vild "religion."

På Shia fløjen, for eksempel, er der en sekt Ghulat Alavi der kun får ind for en af de fem søjler i Islam: Shahada, en islamisk troslære der går ud på, "Jeg bevidner at der ingen anden Gud er end Allah, og Muhammad er hans budbringer." Denne sekt foreskriver ikke at man skal holde fast i de tilbageværende fire søjler om at bede 5 gange om dagen, faste en måned om året, pilgrimsrejse til Mekka mindst en gang i livet og betale den religiøse skat Zakat. Alavi kvinder får lov til at deltage i alle religiøse begivenheder og det kræves ikke af dem at de skal være iført hijab - en voldsom kontrast til Taliban, der nægter endog enhver rudimentær uddannelse for kvinder og forbyder dem at forlade hjemmet uden følgeskab af en mandlig slægtning.


Ghulat Alavis guddommeligør Imam Ali og andre Imamer. De sætter især Imam Ali meget højt og tilbeder ham som en Gud. De bekender,  “Ali khoda neest, valee as khoda joda neest”—Ali er ikke Gud, men han er ikke adskilt fra Gud. Denne selvsamme sekt sætter Imam Ali over Profeten Muhammad. 

Post Pic 
En alavit familie - Asad i Syrien

Som konklusion, I tilgift, uanset Muhammads egen datering af hans tro viser kendsgerningerne helt definitivt at Islam har overlevet sig selv. Med tiden har dens enkeltdele undergået drastiske mutationer i en grad så det eneste alle muslimer har tilfælles er navnet Islam og Koranen.
 
FamilySecurityMatters.org Contributing Editor Amil Imani is an Iranian-born American citizen and a pro-democracy activist residing in the United States of America. Imani is a columnist, literary translator, novelist and essayist who has been writing and speaking out for the struggling people of his native land, Iran. He maintains a website at www.amilimani.com. Amil Imani is the author of the smashing book Obama Meets Ahmadinejad.

Denne artikel på synopsis kunne være interessant:  http://synopsis-olsen.blogspot.com/2009/05/islams-undergang-k.html

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails