mandag den 4. april 2011

Dræbte libyere og moralforpligtelser

Hvordan det at dræbe libyere blev en moralsk nødvendighed

Patrick J. Buchanan

"Den der selv vil være fri, skal indlede kampen."

Således skrev digteren Byron, der selv døde nogle dage senere efter at være ankommet til Grækenland for at slutte sig til uafhængighedskrigen mod Tyrkiet.

Men på den tid fulgte amerikanerne erklæringen fra Washington, Adams og Jefferson: Hold Jer ude af fremmede krige.

Amerika "drager ikke udenlands i søgen efter uhyrer der skal ødelægges. Hun ønsker alt godt for friheden og uafhængigheden for alle. Hun er mesteren og sejrherre kun for sine egne," sagde John Quincy Adams i sin tale den 4. juli 1821. 

Da græske patrioter søgte om Amerikas assistance, tog Daniel Webster deres sag op, men blev irettesat af John Randolph. Intervention ville nedbryde ethvert "bolværk og barriere i Forfatningen."

"Lad os sige til de 7 millioner grækere: Vi forsvarede os selv da vi kun var 3 millioner, mod en magt, hvor Tyrkiet til sammenligning blot er et lam. Gak I hen og gøre ligeså."

Da helten fra Ungarn Louis Kossuth kom for at anmode en U.S. Flåde i Middelhavet om at holde Zarens krigsskibe i havn, da Ungarn søgte at bryde ud af det Habsburgske Kejserdømme, støttede Webster ham.

Men Henry Clay og John Calhoun var imod det.


"Det vil være langt bedre for os selv," sagde Calhoun, "for Ungarn og for frihedens sag, at holde fast ved vort vise fredsommelige system, og undgå de fjerne krige i Europa, vi burde holde vor lampe tændt klart på denne kyst, som et lys for alle nationer fremfor at risikere dens udslettelse blandt ruinerne af faldne og faldende republikker i Europa."


Da de ungarske patrioter gjorde oprør mod Sovjet besættelsen i 1956, sendte Khrushchev hundredevis af tanks ind for at drukne revolutionen i blod.

Ungarn var bag Jerntæppet, Jalta-Potsdam grænsen som FDR og Truman havde været enige om. Der var ingen U.S. tropper ved nogen grænse mod Ungarn. Derfor gjorde Eisenhower - ingenting.

Faktiske beordrede, den selvsamme måned, Ike briterne, franskmændene og israelerne til at afslutte deres intervention i Sinai og Suez og få deres tropper ud, eller der ville være sanktioner, herunder 'sænkningen' af det britiske pund.

Var Eisenhower isolationist?

Indtil moderne tid, ville det at udsende væbnede styrker over verdenshavene og dræbe og dø for moralske eller humanitære sager have været anset som en fornærmelse mod De Grundlæggende Fædre, en forkastelse af en vital amerikansk tradition og ruinerende for den nationale interesse.

Hvorfor er vi i Libyen? Hvorfor bomber U.S. piloter og dræber libyske soldater der ikke har gjort os noget?

Disse libyske soldater udfører blot deres svorne pligt og beskytter deres land mod angreb og forsvarer den eneste regering de har kendt fra det som de har fået at vide er et oprør støttet af al-Queda og støttet af Vestens magter der går efter landets olie.

Hvorfor igangsatte Obama denne forfatningsstridige krig?

Moralske, humanitære og ideologiske grunde. Skønt Robert Gates og Pentagon havde kastet isvand på ideen om at intervenere i en tredje krig i den islamiske verden - i en sandkasse på Afrikas nordlige kyst -- lavede Obama en saltomortale og beordrede angrebet af tre grunde.

Den Arabiske Liga, gav ham tilladelse til at indføre en ikke-flyvningszone. Han frygtede at Moammar Gaddafi ville gøre med Benghazi som Scipio Africanus gjorde med Kartago. Og Susan Rice, Hillary Clinton og Samantha Powers overførte deres frygtelige skyldfølelse til Obama om Amerikas fiakso til at hindre det som skete i Rwanda og Darfur.

Dette er de tre søstre krig.

Men hvorfor var det ikke Amerikas moralske pligt at standse Tutsi slagterierne mod Hutuer i Burundi i 1972 eller Hutu modslagterierne mod Tutsi i Rwanda i 1994? Hvorfor var det ikke en pligt hos deres nærmeste afrikanske naboer, Zaire (Congo), Uganda og Tanzania?

Disse afrikanske lande havde været uafhængige i et halvt århundrede. Hvornår mon de tager sig sammen?

Slagteriet i Darfur er arbejdet af et medlem af Den Arabiske Liga, Sudan. Egypten den største og mest magtfulde arabiske nation strækker sig ned langs Nilen. Hvorfor marcherede den egyptiske hær ikke til Khartoum, som Kitchener, og smed det elendige regime på porten og standsede folkedrabet?
Hvorfor rullede Egyptens 450000 mand store hær, som har fået milliarder af os ikke mod Tobruk og Benghazi og beskytter de arabere der bliver dræbt af andre arabere? Hvorfor er det Amerikas ansvar?

Da Spanien havde sin borgerkrig i 1930'erne hvor, hundredetusinder forsvandt erklærede FDR neutralitet. En million iboer døde i Nigerias borgerkrig i årene fra 1967-70. Ingen løftede en finger for at hjælpe dem eller den million cambodianere, der forsvandt i Pol Pots killing fields.

Siden Bush 1, har vi interveneret i Panama, Kuwait, Irak, Somalia, Haiti, Bosnien, Kosovo, Afghanistan, Pakistan og Libyen. Havde senator John McCain og Joe Liberman fået deres vilje ville vi have kæmpet i Georgien og bombet Iran.

Læg dertil alle de vi har dræbt, såret, gjort til enker, forældreløse eller rodløse, og det tal løber op i millioner. Alle disse krige har virkelig hjulpet med til at ruinere os.

Har de så gjort os mere sikre?http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=279017

Pat Buchanan was twice a candidate for the Republican presidential nomination and the Reform Party's candidate in 2000. He is also a founder and editor of The American Conservative. Now a political analyst for MSNBC and a syndicated columnist, he served three presidents in the White House, was a founding panelist of three national TV shows, and is the author of seven books.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails