torsdag den 28. april 2011

Opfindsom fødselsattest - helt lovligt

En fødselsattests faldgruber

Steve McCann


Åh, alle de faldgruber med en fødselsattest. Takket været Donald Trump er spørgsmålet om Barack Obamas fødselsattest endelig ved at orme sig vej til store dele af Amerikas bevidsthed. Vi skal helt sikkert alle have sympati for hr. Obamas dilemma; trods alt så var han altså et sted da han blev født, og måske har der også være medlemmer  af den stor højrefløjs konspiration til steder. Disse kujonagtige mennesker er ansvarlige for alle de fortrædeligheder der er overgået venstreorienterede i det sidste halve århundrede og de kan have vidst, at han en dag ville blive valgt som præsident, og derfor har de bevidst forvansket dokumenterne så de ikke er troværdige.

Med den mulighed i tanke, giver det rigtig god mening ikke at ville frigive et dokument der måske er blevet ændret. For der kan jo helt sikkert ikke være nogen anden grund, ikke sandt?

Fødselsattester er jo usikre dokumenter. Tag for eksempel min fødselsattest. Den er fup, men lovligt fup. Den blev fremstillet af det rene opspind, cirka 8 år efter (plus eller minus) efter jeg var født. Da var jeg så heldig, med Guds hjælp, at finde et par der var villige til at adoptere et forældreløst hjemløst barn fra 2. Verdenskrig, der ingen identitetspapirer, eller noget som helst andet, havde. Så der var et kæmpeproblem der skulle overvindes for at adoptionen kunne være lovlig, -  der måtte fremstilles en fødsestattest.
Eksempel på en tilfældig fødselsattest

Dertil krævedes en vis del kreativitet da det eneste de vidste om mig var at jeg sejlede fra Bremen/Hamburg, Tyskland og ankom til New York i februar 1951. Det var jo helt sikkert ikke mange detaljer at begynde med for at udforme en fødselsattest. Derfor begyndte man med at vælge et fornavn og fødestedet blev Hamburg, Tyskland, da det var stedet, hvorfra jeg blev 'udskibet.' Men den lette del nu af vejen så var de virkelige problemer nu foran.

En fødselsattest kræver en liste med forældrenes navne. Det var jo helt og aldeles uladsiggørligt, derfor foreslog advokaterne og domstolen at mine adoptivforældre blev opført som de rigtige forældre. Den løsning gav anledning til endnu et problem, hvilken fødselsdato skulle stå på dokumentet?

Da fødselsstedet jo var Hamburg, Tyskland og de selv stod som de rigtige forældre; hvordan ville mine fremtidige forældre så forklare hvad to amerikanere lavede i et land som United States var i krig med, og endda fødte en søn der? Selv under de gunstigste omstændigheder er den svær at greje, både for mig og dem. Det var soleklart at jeg nemlig var mere end 5 eller 6 år, for hvis jeg nu kunne ansættes til at være født i 1946 eller 1947 så kunne det have været en logisk dato der kunne retfærdiggøre at de befandt sig i Tyskland.

Løsningen: Krigen i Europa sluttede den 8. maj 1946; så skubber vi datoen sådan cirka 8 måneder frem (jeg er altså født for tidligt) og datoen er 8. januar 1946. Voila! Her er så min lovlige fødselsdato. (Mange tak til den lokale katolske præst for den løsning). Det sidste store problem var datoen for lovliggørelsen, og her var der ingen plads til opfindsomhed; datoen for lovliggørelsen skal passe med adoptionen, derfor viser fødselsattesten at den lovlige dato er i 1952.

Der følger en sidegevinst med alt dette, da jeg helt lovligt er i stand til at være yngre end jeg faktisk er, noget ikke mange mennesker kan præstere. Og jeg har være i stand til at undgå horoskoper, spåmænd, og spilde penge på slægtsforskning og fødselsdagsselskaber. Der har også været nogen ret så underholdende øjeblikke når omstændigheder krævede at jeg præsenterede fødselsattesten overfor nogen (jovist, Barack der var tider da også jeg måtte gøre det). Jeg har betragtet med stor morskab når de først stirrer på datoen og fødselsstedet, såvel som nationaliteten af forældrene og derpå på mig, mens de forsøger at regne ud hvordan det kan hænge sammen. Det er altid for overraskede til at spørge, men jeg har altid været klar med en kreativ version der ville have gjort Ian Fleming stolt.

Således vil I kunne forstå at jeg har empati med Barack Obamas eget dilemma; man ved nemlig aldrig hvad der kan stå på en fødselsattest. 


Jeg spurgte mine adoptivforældre lige efter jeg modtog mit statsborgerskabspapirer og de forklarede alle besværligheder, og alt det opfindsomme med fødselsattesten -- hvorfor de ikke valgte en by her i United States som stedet for min fødsel, da de jo måtte finde på det hele. Som de oprigtige ærlige borgere de er fortalte de mig at det ville have været ulovligt, da elle vidste jeg var født et sted i Europa og ikke i United States.

Det jeg spekulerer på, er hvis de havde sat Honolulu på i stedet for Hamburg, Tyskland om jeg så kunne besætte Det Hvide Hus, og ikke være forment adgang til at have den ambition. 

Måske disse vil interessere:
http://synopsis-olsen.blogspot.com/2009/07/afslrende-sandheder.html
http://synopsis-olsen.blogspot.com/2009/04/obama-nomineringspapirer-er-falske.html
http://synopsis-olsen.blogspot.com/2010/10/obamas-gte-afrikanske-rdder-afsl.html

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails