fredag den 29. april 2011

Israelsk brutalitet kontra arabisk

Israels brutalitet sammenlignet med arabiske diktatorer!

I sin klumme fra 27. april 2011, i Gulf News fra Forenede Arabiske Emirater, med titlen "Overgår Israel i brutalitet," og underoverskriften "Zionistiske forbrydelser blegner i sammenligning med den måde nogle arabiske regimer har slået ned på deres egne folk, der blot søger en forandring," sammenligner Dr. Faisal Al-Qassem, til Israels gunst, at  Israels behandling af palæstinenserne med de arabise regimers behandling af egne folke, og bemærker at Israel er langt mindre brutal."

Al-Qassem, som Gulf News blot omtaler som "en syrisk journalist," er syrisk druser der er vært på "Opposite Direction" et program på Al-Jazeera TV. Den April 25, 2011, rapporterede ennaharonline.com, idet man iterede fra forskellige hjemmesider og arabiske aviser at Al-Qassem havde sagt op på Al-Jazeera på grund af sin dækning af de arabiske revolutioner.[1] Andre hjemmesider som det libanesiske Al-Akhbar, meddelte, at han var kommet tilbage til  Al-Jazeera, men ville være vært på et anderledes program, ikke "Opposite Direction."[2]


Følgende er hans klumme:


Kan de arabiske medier stadig "Satirisere over Israels barbari...efter at have været vidner til, hvad arabiske diktatorer har gjort med deres egne folk?"


De arabiske medier, har i over et halvt århundrede eller deromkring, på det kraftigste fordømt de Zionistiske forbrydelser mod palæstinenserne og andre arabiske folk. Man har faktisk givet en hulens bunke satire om Zionistisk brutalitet, hvilket er ganske retfærdigt. 

Men er de arabiske medier stadig i stand til at satirisere over Israels barbari med den samme ihærdighed efter at have været vidner til, hvad arabiske diktatorer har gjort med deres egne folk? Er det ikke bare en smule tåbeligt at bombardere israelerne med kritik og så være tavse over grusomheden mod ubevæbnede demonstranter?

En israelsk journalist bemærkede kynisk for to årtier siden, at de arabiske medier med lethed kan se et støvkorn i Israels øje, men knap kan se tømmerstokken i de arabiske regimers øje. Med andre ord ønskede journalisten at udstille de arabiske mediers hykleri, når de ignorerer massakrene der begås af nogle arabiske herskere.

Pudsigt nok, sammenligner man antallet af arabere dræbt under krigene mellem Israel og de arabiske lande med antallet af dræbte arabere lokalt, vil man bemærke at de arabiske diktaturer har dræbt flere mennesker.

Jeg spekulerer over, hvad den førnævnte israelske journalist vil sige efter at have set, hvad nogle arabiske despoter gør mod de protesterende. Jeg er sikker på han ville lægge pres på de israelske myndigheder for at være barskere overfor palæstinensere og libanesere i fremtiden. Sørgeligt nok, har nogle arabiske hære og sikkerhedstjenester vist sig at være meget mere brutale, end Israels hær.

Når Israel dræber cirka 1400 palæstinenserne under Operation Cast Lead mod Gaza, hylede de arabiske medier op, og heldigvis blev verdens opmærksomhed rettet mod de israelske overgreb. Men når vi sammenligner antallet af dræbte palæstinenser i Gaza med antallet af arabere dræbt i disse dage af arabiske diktatorer vil vi blev frygteligt overrasket.

"En arabisk satiriker kommenterede engang, at en arabisk diktator ikke ville acceptere antallet af palæstinensere dræbt i Gaza - ikke engang som en appetitvækker!"

Chokerende kendsgerninger

Faktisk dræbte Sudans regimer hundredtusinder af deres eget folk i Darfur. De såkaldt Janjaweed bander i Sudan udslettede Darfurs folk som fluer, blot fordi folket gjorde krav på deres grundlæggende rettigheder. En arabisk satiriker bemærkede at en arabisk diktator ikke ville acceptere antallet af dræbte palæstinensere i Gaza, ikke engang som en appetitvækker!

Fornylig var der rapporter der udstillede Tunesiens præsident Zine Al Abidine Ben Ali der beordrede sit luftvåben til at bombe civile områder i Al-Qasrain regionen fordi folket der demonstrerede mod hans regiem. Heldigvis nægtede Hæren af udføre hans ordre.

De igangværende arabiske intifadas har vist, at nogle arabiske ledere kan hamle op med ,og slå, israelerne i deres eget spil. En arabisk hjemmeside havde fornylig en undersøgelse ,hvor man spurgte læserne: "Hvem ville være den største drabsmand?" Sikkert nok var det Muammar Gaddafi fra Libyen der vandt. Ikke kun dræbte hans sit eget folk, men har næsten jævnet mange libyske byer med jorden. Man mindes dermed byer i Vesten der blev lagt i grus af Hitlers styrker under 2. Verdenskrig.

Tag Al Abdullah Saleh fra Yemen. WikilLeaks har afsløret at hans 'formandsskab' gav grønt lys for amerikansk byggede fly til at bombardere civile områder for at kvæle en lokal revolte. Læg dertil, selvfølgelig, hans brutale behandling af revolutionen i Yemen.

Andre arabiske despoter har bedt deres sikkerhedsstyrker om at rette deres våben mod de protesterendes hoveder. Har du nogensinde set en israelsk officer torturere en civil palæstinenser til døden på gaden hvor alle kunne se det? Helt sikkert ikke. (Men) mange af os har se det i nogle arabiske byer på det seneste.

Under belejring

Det er sandt at Israel, med tvang, har en embargo mod Gaza, men jeg mener ikke israelerne forhindrer palæstinenserne i at få deres daglige brød, hvorimod sikkerhedsstyrkerne i nogle arabiske lande standser biler med fødevarer og hindrer dem i at komme ind i visse områder. Israelerne afbryder heller ikke elektricitet, telefoner og andre kommunikationstjenester fra huse, hospitaler og skoler.

Der er rapporter om at sikkerhedsstyrkerne standser sygeplejersker og læger i at behandle de sårede under visse arabiske demonstrationer, som en straf for at rejse sig mod det herskende regime. De slyngler der er ansat hos politiet for at hjælpe med til at kvæle protesterne går endnu længere. De skyder mod ambulancerne.

"Israelerne er langt mindre brutale (end de arabiske regimer)...Israel kan altid hævde det står overfor en fjende, hvorimod arabiske diktatorer står overfor deres egne folk."

Ulig visse arabiske lande da kan araberne inde i Israel organisere sid-ned demonstrationer uden problemer. Når det israelske politik intervenerer slår de aldrig de demonstrerende så de dør. Og hvis vi sammenligner, hvordan Israel behandler (Israels Islamist Bevægelses lederen) Sheik Raed Salah med den måde som nogle arabiske diktatorer behandler deres modstandere vil vi blive frygteligt overraskede, da israelerne er så meget mindre brutale.

Det er sandt at Israel benyttede internationalt forbudt ammunition under Operation Cast Lead, men nogle arabiske despoter benyttede nogle kemiske midler til at fordrive de demonstrerende. 

Israel kan altid hævde det står overfor en fjende, hvorimod de arabiske diktatorer står overfor deres egne folk. Lad os slutte med et præcist vers af den afdøde poet Omar Abu Risha:

"Ingen kan give ulven skylden når den jager lammet, hvis hyrden selv er lammets fjende."

Endnotes:
[1] http://www.ennaharonline.com/ar/derniere/78370-%D9%81%D9%8A%D8%B5%D9%84-%D8%A7%D9%84%D9%82%D8%A7%D8%B3%D9%85-%D9%8A%D8%B3%D8%AA%D9%82%D9%8A%D9%84-%D9%85%D9%86-%26%23039%3B%26%23039%3B%D8%A7%D9%84%D8%AC%D8%B2%D9%8A%D8%B1%D8%A9.html
[2] http://www.al-akhbar.com/node/10986

http://www.memri.org/report/en/0/0/0/0/0/0/5236.htm

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails