torsdag den 7. april 2011

Intet nyt med volden over Koranafbrænding

Ligesom det Plejer - den muslimske verden


Lad os endelige ikke underbetone betydningen af at brænde en Koran. Den er hellig for millioner verden over. At sætte ild til en Koran er noget yderst dumt at gøre uanset om det fører til et voldeligt svar, eller ej,  på grund af at det medfører bagtalelse af alle muslimer uanset deres opførsel. Trods alt, lykkes det for de fleste muslimer at komme gennem livet uden at dræbe andre mennesker.

Så endnu engang er den muslimske verden stærkt ophidset. Men på den anden siden hvornår er den muslimske verden ikke stærkt fortørnet?

Selvfølgelig husker de fleste af os afdøde Ayatollah Khomeinis fatwa mod Salman Rushdie i kølvandet på udgivelsen af De Sataniske Vers. Mens Rushdie stadig går rundt her på jorden nu to årtier efter fatwaen blev udstedt, så kan det samme ikke siges om Hitoshi Igarashi. Hvis hans navn ikke lyder bekendt er det ikke underligt. Igarashi var den mand der oversatte De Sataniske Vers til japansk, og på grund af det blev han dolket ihjel i juli 1991. I tilfælde af at du mener den muslimske verden nu skulle have glemt Rushdie, så var der fornyede opfordringer til at dræbe ham i 2007, da det blev meddelt at han ville blive slået til ridder af dronning Elizabeth II.

 

Kan du huske da myndighederne i Sudan anklagede en engelsk skolelærer ved navn Gilian Gibbons for blasfemi mod Islam, fordi børnene i hendes klasse kaldte en teddybjørn Muhammad? Hun blev sendt i fængsel og idømt 40 piskeslag indtil internationalt pres blev lagt på den sudanesiske regering, der derpå løslod hende og deporterede hende tilbage til Storbritannien.
Du husker uden tvivl de danske karikaturtegninger og hele balladen om dem? I januar 2010, næsten 4 år efter Muhammad tegninger blev udgivet i Jyllands-Posten, brød en somalisk mand ind i Kurt Westergaards hjem, den mand der havde tegnet Muhammad, og han havde til hensigt at slå tegneren ihjel. Heldigvis var det danske politi i stand til at hindre angrebet og Westergaard led ikke fysisk overlast.

Theo Van Gogh var ikke så heldig. I november 2004, blev han myrdet ved højslys dag på gaden i Amsterdam på grund af hans dokumentarfilm Submission, der dokumenterede vold mod kvinder i den muslmske verden. Husker du, hvad Van Goghs morder, Mohammed Bouyeri, sagde til hans mor i en hollandsk retssal? Bouyeri sagde direkte til hende, at han ikke havde sympati med hende fordi han bedømte hende som vantro. Van Gogh arbejdede på dette projekt med tidligere medlem af det hollandske Parlament Ayaan Hirsi Ali, der selv i dag er under 24 timers beskyttelse.

Når vi nu nævner vold mod kvinder i den muslimske verden så var det i januar i år at en 14-årig pige ved navn Hena Akhter blev henrettet i Bangladesh for at være blevet voldtaget. I henhold til Sharia lov og det muslimske landsbyråd var hun intet andet, end en hore der bragte vanære over sin familie og sin landsby.

Lad os for et øjeblik formode at Koranen ikke var blevet brændt i kirken i Florida. Tror nogen det ville have dæmpet vreden i den muslimske verden blot en brøkdel? Hvis der er muslimer der er klar til at dræbe nogen for at oversætte en bog (for ikke at nævne at skrive den); for at lave en tegning; for at lave en film; for at kalde et udstoppet kæledyr ved et navn, eller for at blive tvunget til sex ja så er der noget fyrgteligt galt med hvordan islam nu for tiden bliver praktiseret. I hvilken anden religion ville en sådan opførsel blive toleret og ikke mindst sanktioneret?

Ikke desto mindre kan vi ikke ignorere den kendsgerning af Koranen blev brændt i et kristent tilbedelseshus på vor jord. Som sådan mener jeg det ville være fornuftigt at forvente at muslimerne udtrykte deres ubehag ved handlingen. Men jeg mener også det er fornuftigt at forvente at muslimer ikke udtrykker deres ubehag ved at begå voldshandlinger eller gå ind for at andre udsættes for afskyelige gerninger.

Jeg mener det er rimeligt sikkert at sige, at de fleste amerikanske kristne mener, at det at brænde Koraner er noget skidt. Med det i baghovedet mener jeg også det er rimeligt at forvente at muslimer vil fordømme deres medmuslimer når de begår religiøs vanhelligelse, såsom da det iranske regime fornylig brændte 300 eksemplarer af Det Nye Testamente.


http://spectator.org/archives/2011/04/06/business-as-usual

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails