onsdag den 27. april 2011

Fromme tåber

Bernie Planck
rasta construction worker - hard hat

For mere end 1800 år siden havde jødiske vismænd et navn for en person der ignorerer egen sikkerhed og udsætter andres liv for fare, udelukkende for på tåbeligste vis at være i overensstemmelse med jødisk lov 'En ødelægger af verden.' Denne Chassid shoteh (fromme fjols) var ikke alene en fare for sit samfund eller landsby eller endog sit land, men for hele verden. En sådan karakteristik er ikke noget man skal tage let på.  

Persiske og babyloniske konger fik ikke denne betegnelse, de var blot ødelæggere af små regioner af Jorden. Selv romerne der ødelagde Det Andet Tempel blev ikke omtalt som verdens ødeløggere- Rabbierne anerkendte at der intet var så ondt, så nederdrægtigt, så ødelæggende som et fromt fjols. 

Man kan finde fromme idioter ikke kun hos jøderne. Læs min artikel om muslimske kvinder der spiser spaghetti.

Lad os se lidt nærmere på billedet i artiklen. Den Rasta er et fromt fjols. Fremfor at komme i overensstemmelse med OSHA regulativerne der kræver at sikkerhedshjelme skal benyttes  [1910.135(a)(1)], da følger dette fromme fjols på befalinger der er fremført i 3. Mosebog 21:5 der forbyder at håret klippes.

Selvom en mursten faldt ned på denne tåbes hoved er det usandsynligt at det ville påvirke hans IK. Man kan spekulere over, hvorfor en arbejdsgiver ville tillade noget sådant pladder. Hvis du ikke allerede ved det, så taber de fleste arbejdsgivere når det drejer sig om religiøse tilpasninger. Jeg har nogle nogle eksempler i min artikel, Ansæt ikke Muslimer, (se den her på synopsis) med U.S. Equal Employment Opportunity Commission der har regler mod arbejdsgiver i religiøse spørgsmål.

For nu at være rimelig, da tror ikke alle i Rastafari bevægelse, at de religiøse regler skal overtrumfe sikkerheden. Krøller bør klippes hvis der er en mulighed for at de kan komme ind i en maskine.

Men OK, fromme fjolser kan være en fare for sig selv, men hvorfor kaldte jødiske lærde dem "ødelæggere af verden?"

Nuvel, forestil dig en verden, hvor en mand ikke kan redde en druknende kvinde af blufærdighedshensyn. Eller unge kvinder ikke får lov til at forlade en brændende bygning fordi de så kommer ud uden deres slør på. (som det er set i Saudiarabien se denne artikel) Eller patienter der forbydes at tage forskellige mediciner fordi deres hellige bog er  imod det, eller de tvinges til at tage farlig medicin fordi deres hellige bog foreskriver det. Eller purunge piger der tvinges til ægteskab, fordi deres religiøse love tillader det. Eller unge drenge der tvinges til at piske sig selv med en kæde med skarpe blade vedhæftet. (En zanjeer).

Eller som nogen kalder en sådan verden: ISLAM. En sådan verden er vejen til ødelæggelse.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails