onsdag den 13. april 2011

Hvem slås vi for?

Hvem slås vi for?

Patrick J. Buchanan


Den 20. marts udførte præsten Terry Jones, der leder en menighed med 30 medlemmer i sin Dove World Outreach Center i Gainesville, Florida en slags domstol over Koranen "for forbrydelser mod menneskeheden." 

Idet han bedømte Islams hellige bog som skyldig, dyppede Jones en Koran i brandvæske og satte ild til den.

Kun få lagde mærke til det. Men Hamid Karzai gjorde.

Den 24. marts fordømte Afghanistans præsident, vor formodelde allierede i krigen mod al-Quida og Taliban denne "forbrydelse mod religionen og hele den muslimske nation," og bad om at United States bragte Jones for retten og krævede "en tilfredsstillende svar på den krænkelse og vrede som 1.5 milliard muslimer over hele verden har lidt under."

Således er branden ikke kun Jones, der udførte vanhelligelsen, men også Karzais der sikrede sig, at hans landsmænd kom til at kende til hvad der skete 18000 kilometer borte og for fire dage siden.

Efter fredagsbønnen i Mazer-e-Sharif forhånede en pøbelhob, opflammet af imamer, Jones, og begav sig til FN lejren. Da de forlod stedet lå 7 FN ansatte døde, to af dem tilsyneladende halshugget.

Præsident Obama sagde fra overfor Jones' "ekstreme og hykleriske handling," og tilføjede at "at angribe og dræbe usykyldige mennesker som modsvar er forkasteligt og i modsætning til menneskelig værdighed og anstændighed."

General David Petraeus betegnede Koranafbrændingen som "hadeful, mangel på respekt og enorm intolerant."

Om lørdagen gik oprørere der svingede med Taliban flag og råbte "Død Over Amerika" og "Død Over Karzai" amok i Kandahar, og det sluttede med at ni afghanere lå døde og 80 såret, da de forsøgte at marchere til en FN lejr og sikkerhedstropper derfor åbnede ild mod dem.
 

Yderligere tre blev dræbt om søndagen da optøjerne fortsatte i Kandahar og spredtes til Jalalabad. 40 blev såret af skudsår.

Petraeus mødtes derpå med Karzai, der fremførte en udtalelse der krævede at "U.S. regeringen, Senatet og Kongressen, klart og tydeligt fordømmer (præsten Jones) ondsindede handling og undgår sådanne episoder i fremtiden."

Kort sagt greb vor allierede denne lejlighed til at komme salt i Amerikas ømme sår for, hvad præsten Jones gjorde, skønt U.S. regeringen, hvis højeste civile og militære myndighedspersoner havde fordømt Jones, og som nu er de er moralsk skyldige for ikke at forhindre hans Koran afbrænding og ikke straffer ham for det.

Det er heller ikke tilstrækkeligt. Således skal U.S regeringen være politi overfor sine borgere for at sikre at ingen sådanne anti-islam helligbrøder finder sted igen.

Hvem i alverden tror de mennesker de er?

Ubenægteligt var det en opflammende fornærmelse mod en religion der bekendes af næsten en fjerdel af verdens folk, det som Jones gjorde. Men hvad fortæller denne morderiske modaktion over en bogafbrænding os om de mennesker hvis ret til selvbestemmelse som amerikanerne kæmper og dør for i Afghanistan?

Oprigtigt talt, så bekræfter det blot det vi allerede vidste.

Mange afghanere tror at det at halshugge eller stene er det helt rigtige svar overfor en krænkelse af islame. Ikke kun det. For fem år siden, stod Abdul Rahman, en afghaner der konverterede til Kristendommen, overfro end dødsstraf for frafaldt og han blev tvunget til at flygte fra sit eget land.

I nogle muslimske lande er døden den foreskrevne straf for muslimer der konverterer, for kristne der forsøger at få nogle til at konvertere og for enhver den krænker Islam, som de danske karikaturtegninger af profeten med en bombe i turbanen.

Stening anses også som den rette straf for kvinder der har begået utroskab.

Fornylig i Pakistan blev guvernøren for Punjab og minsiteren for religiøse minoriteter, begge katolikker, myrdet. Hvorfor? Begge havde været imod en lov der have idømt dødsstraf til en kristen kvinde efter at nogle landarbejdere have anklaget hende for blasfemi.

Guvernøren blev myrdet at sin egen livvagt, der derpå blev hyldet af 500 religiøse lærde der går ind for at alle muslimer skulle boykotte guvernørens begravelsesceremoni, da han jo blot fik hvad han fortjente.

I de sidste to år er kristne blevet brændt levende af muslimer i Gorja, Pakistan og af Hindu ekstremister i Orissa, Indien. Kristne kirke er blevet sat i brand og snesevis af trofaste massakreret på hellige dage i irak og Egypten. Få af disse overgreb har givet anledning til den medieopmærksom som præsten Jones' tåbelige stunt fik eller de danske karikaturtegningers manglende betydning.

Før Amerika sender flere af sine sønner i døden for arabernes og muslimernes frihed burde vi måske have en bedre ide om hvad disse folk vil gøre med den frihed. For over hele den muslimske verden, bliver den tro der skabte Vor Verden, Kristendommen, forfulgt og i visse områder udslettet.

For neokonservative og liberale interventionister burde målet for U.S. udenrigspolitikken være at benytte vor velstand og magt til at fremme frihed, indtil verden er demokratisk. Kun da kan vi være sikre.

Men hvis demokrati er det samme som 'folkets styre' bør vi de ikke være en smule mere skeptiske overfor hvad disse folk, inderst inde, virkelig ønsker før vi bløder og fører os til fallit for at vinde for dem?

Måske havde Hosni Mubarak en pointe.

http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=283293Pat Buchanan was twice a candidate for the Republican presidential nomination and the Reform Party's candidate in 2000. He is also a founder and editor of The American Conservative. Now a political analyst for MSNBC and a syndicated columnist, he served three presidents in the White House, was a founding panelist of three national TV shows, and is the author of seven books.

Read more: For whom are we fighting? http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=283293#ixzz1If7VE5gA

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails