onsdag den 6. april 2011

Islam og videnskabelig forskning - en myte

Bernie Planck
Islamic Planetarium
Islamisk planetarium
Photo Credit: peacethought.com
Hvordan kan det dog være muligt for så mange muslimer at tro den bedrageriske forestilling at, deres religion opmuntrer til at der stilles videnskabelige og intellektuelle spørgsmål trods den pauvre indsats muslimske opdagelser udgør på ethvert område af videnskaben?

Har de ikke bemærket at skønt de udgør en fjerdedel af verdens befolkning har muslimerne modtaget de færreste Nobel Priser, har fået de færreste patenter, og udgiver færre bøger om året end lille Norge (ligger her på synopsis) gør på en uge?

Nu ligger jeg ikke søvnløs og urolig i min seng om natten og undrer mig over dette skisma, men jeg må undre mig over, hvor de lærer sådan noget sludder som den følgende læserkommentar af 'Anyma' (fra London, UK) har givet som svar på min artikel om Muslimsk IQ:
Forestillingen om at Islam kvalte arabisk videnskab og intellektuel tænkning er latterlig; Islam har igangsat videnskabelig og intellektuel udvikling i mange dele af verden. Islam opmuntrer til videnskabelig og intellektuel forskning.
'Anyma' havde også et link til Dar al-hadith Cultural-Scientific Institute der angiveligt skulle støtte hendes formodning om at Islam ærer og anerkender viden og læring. Her er nogle af de pinagtige citater fra forskellige ahadith:
Amali al-Tusi, s. 488, no. 1069
Profeten (SAWA) sagde, ‘Stræben efter kundskab er en pligt for enhver muslim...ved denne adlydes og tilbedes Herren, der opretholdes blodsbeslægtede bånd, og den lovlydige skiller sig ud fra det forbudte.'
Tilsyneladende er den kundskab der skal fremmes om, hvordan man bedre tjener Gud, ikke videnskabelig eller ingeniørmæssig kundskab.
al-Mahajjat al-Baydha, v. 1, s. 14
Profeten (SAWA) sagde, ‘Det folk som står nærmest det profetiske er folket med kundskab og som er mest ihærdigt.’
Ihærdighed her betyder ihærdig med at gå på Guds sti. Jeg tvivler på at kundskab om astronomi og kemi er det som de har i tanke og som vil bringe dem nærmere det profetiske.
Ghurar al-Hikam, no. 536
Imam Ali (AS) sagade, 'Kundskab er intellektets lampe.'
En triviel observation - næppe inspirerende nok til at lede en person til at blive molekylær biolog. Men en klog mand kan spare nogle glødepærer formoder jeg.

Skal disse så anses som eksempler på hvordan Islam opmuntrer til videnskabelig og intellektuel udforskning? 

Hvad med dette stykke 'sort snak.':
Rawdhat al-Wa`aizin, no. 17
Profeten sagde (SAWA), ‘Den mand som har ´kundskab er overlegen den (almindelige) gudsdyrker med 70 grader, afstanden mellem to grader er det som en hest kan galoppere på 70 år; og dette er fordi Satan indpoder en tilskyndelse til ny viden blandt mennesker som den med kundskab bemærker og forbyder, mens den gudsdyrkende der er beskæftiget med sin gudsdyrkelse hverken bemærker det eller genkender det.
Hvis jeg nu læser den sidste sætning korrekt, da forbyder en kundskabens mand 'tilskyndelse til ny viden' fordi det er Djævelens værk. Men jeg formoder at hvis man kan regne ud at en kundskabens mand er 254o mere avanceret end en almindelig gudsdyrker så er måske den slags skriverier med til at opmuntre nogen til at studere matematik blot for at kunne afkode dette sludder.

Jovist, der var en tid da araberne invaderede store lærecentre i Persien, Syrien, Egypten mv. og de blev inspireret af deres erorberede undersåttere. Men med tiden blev araberne mindre arabiske og mere islamiske i deres kultur indtil al lærdom udover Koranen blev forkastet.

Derfor er jeg ikke overbevist 'Anyma' - intet i ahadith kunne muligvis opmuntre til at nogen beskæftiger sig med noget intellektuelt. Hvis Islam opmuntrede til ægte intellektuel spørgsmål kan stilles, hvorfor er så hele den muslimske verden den mindst uddannede, den mest flest der ikke kan læse, den med de færreste opfindelser, den mindst tolerante, den mest tilbagestående, den mest hykleriske, den mest de flest sygdomme, den mest anti-semitiske, den fattigste, den mest uoplyste, de mest depraverede (ligger her på på synopsis).... nuvel fortsæt selv.

At Islam opmuntrer til videnskab og fornyelse? Ak ja, hvilket sludder.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Det er noget af en morsom side du har gang med, kritik af islam, men lad os nu kigge på den kristne historie og forhold til videnskaben. Lige siden kristendommens start har en hver form for videnskab, som afkræfter bibelske udsagn blevet fjernet fra jordens overflade, og personen med teorien er blevet hængt midt på torvet, så andre kan tage ved lærer. Koranen skriver at jorden er rund, hvorimod den kristne verden ville betragte dette, som kætteri. At kontinenterne bevæger sig er endnu et udsagn i Koranen. Endnu et videnskabeligt bevis er, at der findes en anti-verden, og når verden og anti-vernden vil der blive udløst en stor mængde energi, igen dette står i koranen.
Hertil var NASA's leder en muslimsk egypter, en kendt atomforsker er igen muslim og egypter. Manden som opfandt lampen som sider i TV'et var libaneser etc. og man kan blive ved.
Pointe, mennesker som dig betegnes snæversynet og med begrænset intelligens, i vælger selv ikke at indse sandheden pga. frygten i lever i. Til sidst bare lige for at understrege din snævresynethed har antisemitisme intet med videnskabelig forskning at gøre. Håber du tjekker dine data grundigt inden du smider en sådan elendig artikel i hovedet på folk.

Related Posts with Thumbnails