søndag den 28. marts 2010

Haver i Palæstina og i Israel

Palæstinensiske og israelske haver

I min artikel om Forskellen mellem Israelerne og Palæstinensere påpegede jeg, at i israelske eventyr da ender historierne altid med fred selv mellem naturlige fjender, mens det i palæstinensiske eventyr altid ender med at jøderne dør, og Israel fjernes fra landkortet.

I dag ville jeg gerne påpege forskellen mellem palæstinensiske og israelske haver. Fotoet (til højre) er af Tabor bjerget i 1912 da de osmanniske tyrkere havde ledelsen; et forladt øde, ugæstfrit sted, en ørken.

I tiden med Bibelen, og indtil de ankom var Tabor bjerget fuldstændigt dækket med vegetation.

Da tyrkerne ankom begyndte de at skove landet og lod sletterne overgræsse af deres dyr. (En lille besynderlighed:) Mellem araberen til hest og Tabor bjerget (i baggrunden) er Jezreell Dalen, hvor slaget ved Megiddo blev udkæmpet. I kristen eksatologi er denne del af dalen det sted, som man mener er bestemt til at være den sidste slagmark, mellem godt og ondt, også omtalt som Harmagedon.

Da jøderne igen fik kontrol over Israel begyndte de at plante skov igen i området. I dag er det meste af Tabor bjerget dækket med fyrretræer.
mount tabor 1912
Photo Credit: Wiki
Således ser området rundt om Tabor ud nu:Jezrael Valley
Jezrael Valley
Photo Credit: The Sandman

"Men vent lige et øjeblik, Bernie!," kunne nogle af mine læsere måske indvende, "det er da ikke retfærdigt at dømme de fattige arabere der ikke har fået hjælp med landet, med israelerne der har fået hjælp af filantropiske amerikanske jøder."

Nuvel, lad os se lidt på den holdning: I 2005 da Israel trak sig ud af Gazastiben efterlod de for millioner af dollars væksthuse med alt udstyr og magasiner som en gestus af god vilje fra amerikanske jøder til palæstinenserne. Disse faciliteter kunnne have givet palæstinenserne titusinder af jobs og ville kunne brødføde hele Gaza.

Hvordan behandlede Gazas palæstinensere så de mere end 3000 væksthuse?

Israeli hydroponic farms destroyed by HamasIsraeli hydroponic farms destroyed by HamasIsraeli hydroponic farms destroyed by HamasIsraeli hydroponic farms destroyed by Hamas

Photos courtesy: Zionism-israel.com

Jeg er ateist, men jeg må bare beundre de jødiske bosættere der opdyrkede Gaza fordi de behandlede landet som en Guds gave.

Palæstinenserne behandler deres eget land som et sygdomsbefængt stedbarn. De er en svøbe for såvel jorden, som for menneskene.

Denne artikel er tilegnet de som tror man kan indgå fred med tåber.

Noter:

Khaleej Times, 19 Aug 2005, US Jøder køber væksthus i Gaza til palæstinenserne

Amerikanske jødiske filantroper har bidraget med 14 millioner dollars til at købe de tidligere bosætteres væksthuse i Gaza ov overdrage dem til palæstinenserne, blev det oplyst i går.

Uden disse midler ville de jødiske bosættere have ødelagt væksthusene for at de ikke skulle falde i arabernes hænder da de blev tvunget til at forlade Gaza striben, sagde New York Times.

Væksthusene giver arbejde til 3500 palæstinenser og har været et lukrativt marked for friske produkter for de jødiske bosættere, sagde Mortimer B. Zuckerman, redaktør på New York Daily News og en ejendomshandler i storklassen der i sidste uge fik en forespørgsel fra tidligere Verdensbank chef James E. Wolfensohn om at rejse penge for at redde væksthusene. Zuckerman lod et ord falde til de jødiske organisationer i USA.

Indenfor 48 timer modtog han 14 millioner dollars. Wolfensohn bidrog selv med 500000 dollars, og er den internationale udsending der overvåger Israels tilbagetrækning fra Gaza.

Han repræsenterer sponsorerne i det såkaldte vejkort for fred i Mellemøsten - USA, EU, Rusland og FN.

Tilbagetrækningen fra Gaza er den del af denne kvartets fredsplan.

MSNBC, 13 Sep 2005, Plyndringsmænd smadrer Gazas væsthuse

Palæstinenserne smadrede dusinvis af væksthusene tirsdag, og stjal vandingsredskaberne, vandpumperne og plasticdækkener i et forsøg på at forhindre bestræbelserne på at genopbygge Gaza Stribe.

Palæstinensisk politi så hjælpeløst til tirsdag da plyndringsmænd fjernede materialer fra væksthusene i adskillige bosættelser og de ledende beklagede, at de ikke havde mandskab nok til at beskytte de værdifulde ting. I visse tilfælde var der sikkerhedsfolk til stede, og i andre sluttede politiet sig til plyndringsmændene, sagde vidner.

Artikel fra plancksconstant.org

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails