onsdag den 17. marts 2010

Sorte Nobel Pris modtagere

13 sorte Nobel Pris modtagere

Da Nobel Fredsprisen blev givet til Barack Obama blev han den tredje afro-amerikaner der har vundet Nobel Fredsprisen, den fjerde afro-amerikaner der har vundet en Nobelpris, den ottende sorte der har fået Fredsprisen, den 12. sorte Nobelprismodtager og den fjerde præsident der har modtaget Fredsprisen (Theodore Roosevelt, 1905, Woodrow Wilson 1919, Jimmy Carter, 2202).

Frem til 2009, har der været 13 sorte der er blevet hædret med en Nobel Pris:


År
Billede
Modtager
Nation
Kategori
1950Ralph Bunche - 1963 March on Washington.jpgRalph BuncheUnited StatesFreds
1960Albert Lutuli (458603639).jpgAlbert LutuliSouth AfricaFreds
1964Martin Luther King Jr NYWTS.jpgMartin Luther King JrUnited StatesFreds
1979Sir William Arthur LewisSir William Arthur LewisSaint LuciaØkonomi
1984Archbishop-Tutu-medium.jpgArchbishop Desmond TutuSouth AfricaFreds
1986wole soyinkaWole SoyinkaNigeriaLitteratur
1992Derek Walcott.jpgDerek WalcottSaint LuciaLitteratur
1993toni morrisonToni MorrisonUnited StatesLitteratur
1993Nelson Mandela.jpgNelson MandelaSouth AfricaFreds
2001Kofi Annan.jpgKofi AnnanGhanaFreds
2004Wangari Maathai potrait by Martin Rowe.jpgWangari MaathaiKenyaFreds
2009Official portrait of Barack Obama.jpgBarack ObamaUnited StatesFreds
1988James W. BlackJames W. BlackUKMedicin


Sørgeligt nok har der kun været en sort der har vundet en Nobel Pris indenfor videnskaberne: James W. Black, Imidlertid, som du kan se af billedet, er James W. Black ikke sort. Hans mellemnavn er ironisk nok Whyte.

Grunden til at så få sorte amerikanere gør det udi videnskaberne er de venstreorienteredes fejl, se f.eks. Berkeley High: Hvordan der kan opnås racelighed i skolerne. I stedet for at kræve det ypperste og hårdt arbejde (de to ting hører ofte sammen) af de unge sorte studerende, sikrer de venstresnoede, at den evigtvarende fattigdom og uvidenhed, dumhed, hos deres sorte vælgere kan fortsætte, ved at tillade at de sorte får lov at smutte igennem, for lov at arbejde mindre hårdt, og derved opnå mindre. Særlig hensyntagen, fordi de er sorte,(affirmative action) ikke-akademiske krav til de sorte, at de får lov at tale deres Ebonics (afro/amerikansk engelsk), og især det, at man kaster skylden for alle problemer på de hvide er direkte med til at bidrage til den lavere status i livet som de fleste unge sorte befinder sig i.

De første jøder der kom til Amerika stod overfor de samme forhindringer som de sorte, de blev diskrimineret i ansættelserne, der var forbud mod dem i sociale klubber, der blev angivet kvota ved indskrivning på højere læreanstalter, og de fik ikke lov til at købe visse ejendomme. Når det drejer sig om slaveriet, da gennemgik jøderne et sådant ved flere lejligheder, i Ægypten, Babylon, Rom, Grækenland, sæt selv navne på. Slaveriet i sig selv hindrer helt sikkert ikke et folk i at gøre fremskridt. Dog vrimler det med jøder som Nobleprismodtagere i alle kategorier. (se evt. denne artikel på synopsis-olsen)

Til sorte studerende har jeg dette råd: Det er på tide at undlade at kaste skylden for dine problemer på slaveriet, de hvide, racisterne, uanset hvad dine problemer er. Hold op med at tage de værdiløse kurser i Sortes Historie på universitetet, og invester i stedet din tid på matematik, fysik, ingenørstudiet, engelsk og de hvide folks historie. Jo, netop, De Hvides Historie. De eneste der bør gennemgå Sort Historie er hvide studerende med et højt gennemsnit, som kun vil opleve en mindre tilbagegang i deres chancer for succes ved det tidsspilde de har ved et sådant kursus.

Jeg vil helt sikkert ikke ansætte nogen der ikke kan forstå engelsk eller som har nærmest O i akademisk kunnen. Og medmindre du er et computergeni er det usandsynligt at jeg vil ansætte dig hvis dit navn er Tyshawn eller Faniqwa. Hvis du er over 18, da bør du allerede have rettet dine forældres afro-centristiske fejltagelse.

Artikel fra plancksconstant.org

3 kommentarer:

Universalgeni sagde ...

Økonomi er altså også en videnskab. Og anerkendt som sådan over hele verden.

William Arthur Lewis bidrag til de økonomiske videnskaber var meget væsentlige. Et af dem var at påvise, at den industrielle revolution var en konsekvens af, at afvandringen fra land til by stilnede af.

Det var manglen på arbejdskraft, der tvang udviklingen fra håndværk til industri i den vestlige verden.

Det er vigtigt at vide. Den ultra-liberale højrefløj vil ellers gerne bilde os noget andet ind. De vil have lave lønninger og masser af arbejdskraft.

William Arthur Lewis opdagelse stemmer overens med, hvad vi ved i dag. Overskud af arbejdskraft fører til stagnation. Indvandringen i Vesten er en ulykke.

I den tredje verden betyder de store mængder af billig, uuddannet arbejdskraft i store mængder manglene udvikling. Og manglende incitament for industrialiseing. Håndværksmæssig produktion er stadig fremherskende.

Olsen sagde ...

Universalgeni:
"Sørgeligt nok har der kun været en sort der har vundet en Nobel Pris indenfor videnskaberne: James W. Black, Imidlertid, som du kan se af billedet, er James W. Black ikke sort. Hans mellemnavn er ironisk nok Whyte."

Tak for dine oplysninger om William Arthur Lewis.
Jeg undrede mig lidt over det da jeg oversatte, at han skrev en og ikke to indenfor videnskaberne, men syntes ikke jeg kunne tillade mig at rette denne lille 'forskrivelse.'

Når man nu taler så meget om integration, og viljen til samme, er hans pointer egentlig meget væsentlige.

Universalgeni sagde ...

Præcis. Det er bestemt et anerkendelsesværdigt bidrag, Lewis kom med. :-)

Related Posts with Thumbnails