lørdag den 20. marts 2010

Hvorfor dog arbejde hårdt?

Slid og slæb og sved?

Patrice Lewis

I den nyeste udgave at det magasin jeg holder mest af (det handler om uafhængighed, selvforsyning og livet på landet) blev jeg forbavset over følgende indlæg i form af brev:

"Min mand og jeg vil gerne købe noget land for at påbegynde en produktion af organiske grønsager og frugt, og måske opfostre kyllinger og får. Vi har fundet adskillige gode projekter. Problemet er penge. Jeg har forsøgt på internettet at finde støttemuligheder for at realisere min drøm. Alle vil dog gerne have penge af mig ved at sælge bøger og oplyse om, hvor jeg kan få støtte. Hvordan klarer I det? Vort hjem er ikke meget værd (vi bor i en 5 hjulet trailer i en trailerpark) Hvis der er nogen gode råd om, hvad jeg skal gøre modtages de med tak. Jeg har læst bøger om organisk landbrug, og jeg er overbevist om, at vi ville kunne få en levevej ud af det."

Jeg var nær ved at falde ned af stolen. Støtte? For at realisere sine drømme? Hvornår er der givet støtte til det? Så vil jeg gerne på listen.

For ligesom at være helt klar over, hvad vi taler om så er "støtte"noget der ydes, som et rettighed eller privilegium, en sum penge eller et jordlod." Med andre ord, Støtte er gratis. Man skal ikke betale tilbage. Du kan gøre med det som du ønsker (eller som støtteyderen bestemmer.)

Dette medfører spørgsmålet om, hvorfor nogen dog skulle betale dig for at få en chance for at du skal "få dig et udkomme"? Du har helt sikkert ingen erfaring om din "drøm" udover det at du har læst nogle bøger. Som en investering er du derfor en risikofyldt investering. Hvad med om du strammer dig an og knokler måsen ud af bukserne og selv klarer ærterne? For jeg kan fortælle dig, af egen erfaring, (især når det drejer sig om afkast) at landbrug slet ikke er så rosenrødt som det fremstilles. Jo, det er det værd, men kun hvis du er villig til at stå imod en masse fiaskoer. Der er problemer med vejret, skadedyr, indhegninger, sygdomme, rovdyr og læg dertil den kroniske mangel på kontanter. Vi har været igennem dette i 16 år, og der er stadig nogle ting der mangler. Det er en aldrig afsluttende kamp, som har givet os en dybfølt vædsættelse for det som vore pionerforfædre stod overfor.

Nå, men denne person ønskede støtte for at opnå en øjeblikkelig succes. Hun ønskede en let vej i stedet for den hårde vej. Hun ønsker at nogle andre skal støtte denne risiko uden anden garanti end at hun får noget ud af det.


Nu betragter jeg dette brev som en indikator for, hvordan forholdene er blevet i vort samfund. Mange mennesker mener ikke længere, at det er ærefuldt og værd at arbejde hårdt og selv klare tingene ved at de trækker sig selv op med hårrødderne. I stedet ser de hen til at andre skal gøre det for dem, det skal være let, de skal have en garanti,de skal ikke have lov til at få en fiasko.

Det værste er, at det at tigge, ikke er noget man skammer sig over, det er noget man er stolt over. Det er ikke engang at tigge - det er en rettighed. Folk mener de har ret til selv at vælge, hvilken sundhedsbehandling, hjem, mad, arbejde, uddannelse og så videre. Vi har "ret" til lige nøjagtigt det vi ønsker, uanset om vi har arbejdet på det eller ej, fortjent det, sparet op til det, ofret en masse for det, eller endog forberedt os på det. Vi er faldet i "rettigheds" fælden så grundigt, at vi er villige til at fratage andre, gennem tvang, for at give det til os selv. Hvilken forskruet, fordrejet, og tør jeg sige u-amerikansk filosofi.

Regeringen er glade for at give næring til den afhængighed der følger med rettighederne. Disse rettigheder bliver meget hurtigt til "ret." Så bliver disse "ret" påtvunget os med en pistol for panden ved at borgerne fratages deres indkomst, ejendom, frihed og friheder. Således er vi inde på en rutschbane i fuld fart ned mod denne -vugge-til grav- afhængighed, som oftest benævnes socialisme. At få succes gennem egne bedrifter er selvisk. Fiasko tillades ikke. Men kun gennem fejl lærer du. Hvis et menneske dog blot ville anstrenge sig for at lære på den hårde metode, hvordan drømmen kan udleves så mener jeg at succesen mennesket opnår er så meget mere værdsat. Hvis hun ikke har råd til at købe land - og det gælder rigtig mange - så er der landbrugskooperativer eller muligheder for at arbejde på landbrug som ansatte eller få ansættelse andre steder der kan give dig den nødvendige kunnen og uddannelse, og selvfølgelig indkomst.

Vi er et samfund der er ved at blive mere og mere opdelt i højre og venstre fraktioner, og jeg kan kun betragte dette ønske om "støtte" for at "realisere min drøm" som et eksempel på, hvordan de progressive foretrækker at behandle disse drømme. Andre skal holde dig i hånden. Andre skal støtte dig økonomisk. Andre skal påtage sig risikoen. Et liberalt frit menneske ville have begivet sig i kast med projektet, og det var lykkedes eller mislykkedes for vedkommende ,udelukkende ved egen bedrift. Hvis han lykkedes med det ville han være i stand til at kunne videregive gode råd til de som har lyst til at begynde. Og hvis han mislykkes, da vil han være blevet klogere - og stadig have mulighed for at rådgive.

Men hvis han er overfyldt med "støtte,"så bliver hele indsatsen kunstig. Han vil aldrig komme til erkendelse af, om han klarede det godt eller ikke. Der er en meget klar forskel.

Ved at tage den nemme løsning - for andres penge- da viser brevskriveren en opgivende indstilling - overfor noget der ville kunne vise sig at være en særlig styrke ved at klare tingene selv. De bedste mest fremragende ideer og løsninger skabes ofte i kampens hede.

Derfor er mit råd til disse og andre progressive drømmere: Kom i omdrejninger. Find et stykke land i et eller andet fjernt beliggende område i landet - man kan finde dem på internettet meget billigt (du har allerede en fordel ved den der 5 hjulede trailer som du kan flytte i). Kæmp for dit udkomme. Lav fejl. Drag erfaringer. Lav handler. Gør det igen. Vær stolt over din kamp, din beslutning, dine besværligheder, dine sejre - og nederlag.

Med tiden vil du kunne se tilbage med foragt på din oprindelige idet om at andre skulle give dig "støtte" for at du skulle opfylde dine drømme....fordi du har realiseret din drøm gennem din egen slid og sved.

Der findes ingen bedre fornemmelse.

Patrice Lewis

http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=115971

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails