torsdag den 18. marts 2010

Journalister for Castro

Castro-Journalisme

Humberto Fontova
Der er ingen værre forbrydelse i journalistik nu om stunder, end at beslutte at noget er en historie fordi Drudge linker til den (Drudge er et nyhedsite)
- NBC's Chuck Todd, marts 6, 2010.
Nå er det virkelig sandt?

Hvad så med at være partner med et Stalinistisk regimes militærrøver baroner for at få deres valuta til at blive mere værd gennem ulovlig handel, og skjule deres tortur, massemord og masse fængslinger? Se blot her:

I juni 2007 holdt Castro's stalinist regime en "turisme udstilling" i Havana for at sætte fart i en ambitiøs plan til at få liv i Cubamilitærets pengemaskine gennem ulovlig handel. Ved et besynderligt sammentræf, besluttede NBC's "Today Show" at sende fra Havana selvsamme uge. Midt i al den megen smilen, klappen, de dansende turister, rådgav Matt Lauer og Andrea Mitchell seerne om, hvordan man lovligt holder ferie på Cuba.

Dette får du ikke at vide hos NBC, men Castro's sovjettrænede og bevæbnede militær og hemmelige politi ejer det meste af Cubas turistfaciliteter. Samtidig med at disse giver de inkvisitoriske cubanske embedsmænd visse indsigter i de besøgendes opførsel overfor Castro's feudalrige, så sikrer denne foranstaltning også, at det meste af det som turisterne bruger på Cuba lander i lommerne på de eneste mennesker på Cuba med våben.

Alligevel bliver Castro apologeter og/eller agenter (begge på lønningslisten af og til) ved med at insistere på at en strøm af rige turister fra Vesten på magisk vis vil blødgøre Cubas Stalinisme, hvorefter ønationen hurtigt vil mutere til en større (og mere historisk og malerisk) Cozumel (caribisk paradisø). Denne logik (som NBC's Matt og Andrea naturligvis deler) synes at være som følger: Beløn og berig de KGB optrænede og svært bevæbnede vagter i Cubas Stalinistnation og status quo vil på magisk vis få dem til at konvertere til øjeblikkelige modstandere af selvsamme stalinistikse status quo.

Forbavsende nok, kan denne ræsonnementsrække ikke overbevise de som på førstehånd oplever Cubas Stalinist regime. Men det er ligemeget med denne utålelige snak fra "Kugleskøre højrefløjs Cuba-Amerikanere " og deres allierede i Kongressen. Skide være med beviset.
Som bevis: I de sidste 15 år, har næsten ti gange så mange turister besøgt Cuba som der var besøgende i 1950'erne, da Cuba blev benævnt som en "turisternes legeplads."

Du vil bemærke den spektakulære befriende effekt dette har haft på cubanerne, der med kun nogle få undtagelser er spærret inde af maskingevær udstyret politi for at 'skåne dem' for lidt for megen interaktion med disse turister. Hver dråbe af fremmed valuta der når Stalinist regimets undersåtter (hovedsageligt gennem prostituion) er som en regndråbe i ørkenen mod de tusindfold millioner (2,4 milliarder dollars sidste år) der flyder til militæret og det hemmelige politis skattekister.

Tilsyneladende ivrige efter at udstille deres hykleri, så rapporterede "Today Show" en måned før de sendte fra Cuba, fra Cape Town, Sydafrika "Det ene uundværlige besøg på en tur til Cape Town er en pilgrimsrejse til Robben Island (tidligere et fængsel for politiske fanger)," ytrede Today Showets værter med rynkede bryn. "Det som selvfølgelig er mest bevægende på turen gennem fængslet, under ledelse af tidligere indsatte, er hvor du vil se de ubehagelige små celler, hvor Nelson Mandela, tilbragte 18 år af hans 27 år i fængsel."

Cubanske politiske fængsler og politiske fanger får ikke nogen omtale under det to timer lange "Today Show" fra Havana udsendelsen, skønt hundredevis af politiske fanger hensygnede i Cubas fangekældre kun få kilometer fra Andrea og Matt mens de optog. Blandt disse var sorte menneskerettigheds aktivister, som Dr. Elias Biscet, der forsøgte sig med Gandhi's og Martin Luther King's taktik med ikke-voldelig civil ulydighed mod Cubas meget voldelige regime, og nu lider under daglig tortur for den bestræbelse, som det bekræftes af Amnesty International.

Den i Paris baserede Journalister Uden Grænser dokumenterer at næsten 20% af verdens fængslede journalister (Matt og Andreas kolleger) lider i Cubas (en nation med 11 millioner indbyggere!) fængsler. Mange af disse fængslede journalister i kældrene, i gå afstand fra, hvor Matt og Andrea hyggede sig med de selvsamme journalisters tilfangetagere, og som ytrede sig overfor seerne med "kom dog ned og se!" -- og således yderligere være med til at berige, belønne og sikre disse tilfangetagere og torturbødler. Det var fascinerende at betragte Matt og Andrea fordømme en umulig "U.S. blokade" mod Cuba under et show fra Cuba, hvor baggrunden udgjordes af smilende turister fra hele verden (herunder U.S), der holdt skilte op og som vinkede.

Det var også fascinerende at høre Andrea, hustru til tidligere U.S. Federal Reserve Chairman (og tidligere Ayn Rand discipel) Alan Greenspan, forklare at kommunistisk økonomi intet har at gøre med Cubas forfaldne bygninger. I stedet er det "U.S. embargoen" der er synderen. Blot som orientering, i snart et årti nu, har U.S. været Cubas nummer et fødevareforsyner og 4. største partner, mens Cubas handler med alle nationer på jorden.

Mens Andrea og Matt talte fra Havana var handelsdelegationer fra 24 af U.S.'s 52 stater også i Havana for at overvære en handelsmesse og underskrive handelsaftaler med de stalinstiske bødler. Det eneste den såkaldte embargo medfører nu om stunder er at Cubas militære røverbaroner betaler U.S. sælgere kontant. Ingen kredit. Moody's (kreditvurderingsinstitut) nægter endog at vurdere Cuba, som i virkeligheden har snydt enhver kreditor til dato).

Derfor var det så fascinerende at høre fra en hustru til en af verdens mest berømte og magtfulde økonomer antyde at maling, cement og spartel kun kan fås i USA og ikke kan skaffes ved kontanter.

En ordudveksling mellem Andrea og Matt var særlig fascinerende: "Man hører ofte Cuba-amerikaner sige, når Fidel er borte, så drager vi til Cuba." siger Lauer. "Vi vil gøre hævd på vor ejendom, der blev stjålet fra os.' Og faktisk er det det som det cubanske folk frygter her."
Mitchell: "Helt sikkert. Det er de bange for. Det er en helt lovlig frygt, når man tager retorikken fra visse Cuba-amerikanere i Miami betragtning."

Aftemning efter afstemning, undersøgelse efter undersøgelse blandt Cuba-amerikanere forkaster dette "Today Show" nonsens. 80% af Cuba-amerikanere forkaster konsekvent Matt og Andreas bevidst formodede "revanchisme." Men så lad os for helheden skyld lige betragte de sidste 20%.

Lad os formode at Andrea og Matt's BMW'er skulle forsvinde en aften mens de holdt parkeret i Georgetown eller på Broadway. Lad os nu sige at tyvene var blevet fundet. Vi ville forvente at NBC rapporterede om, hvordan, i betragning af den hysteriske retorik fra Andrea og Matt om at de vil have deres ejendom tilbage, at disse tyve havde en "lovlig frygt" for at de BMW'er ville der blive "gjort krav på igen" af de grådige hr. Lauer og den revanchistiske og begærlige fru Mitchell.


Humberto Fontova is the author of four books including Fidel: Hollywood's Favorite Tyrant and Exposing the Real Che Guevara. Visit hfontova.com

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails