torsdag den 25. marts 2010

Vi er dødsdømte - igen

Vi er dødsdømte - nu igen

John Dietrich

Global opvarmning er langt fra den første apokalyptiske forudsigelse, ejheller den første baseret på computermodeller. Troen på at verdens ende er nær ser ud til at være et universelt koncept, med grundlag i et medfødt psykisk behov. Alle de store religioner - Kristendommen, Judaismen, Ilsam, Buddhismen, Hinduismen - har en udgave af Verdens Ende.

Mens de større religioners visioner kan spores tilbage til oldtidens Persien og de Zoroastriske troslærer, så har Mayaerne og Hopi-indianernes visioner om tidernes afslutning med stor sandsynlighed ikke deres oprindelse i Mellemøsten. Vi har dog stadig nogle religionsbaserede selvmordgrupper (Himlens Port, Davidianerne, Folkets Tempel) disse grupper har nu en konkurrent. I et verdsligt samfund, sætter vi ikke længere vor lid til åbenbaringer. Det tydelige psykiske behov for en apokalyptisk myte er dog ikke forsvundet. De nye apokalyptiske visioner er ikke længere baseret på åbenbaringer, men på "videnskab."
I 1960'erne forudsagde Paul Ehrlichs bestseller bog "Befolkningsbomben" afslutningen på civilisationen ved året 1983, som et resultat af overbefolkning. Ehrlich, der var professor i Befolkningsstudier ved en afdeling af Biological Sciences ved Stanford University og præsident for Stanfords Center for Conservation Biology påstod at "kampen om mad til hele menneskeheden var forbi...I 1970- 80'erne ville hundredevis af millioner sulte ihjel trods alle de programmer der blev sat lid til nu." Han var den første til at basere sine konklusioner på computer modeller. I 1970'erne forudsagde Romklubben at mange af være nødvendige ressourcer ville løbe tør, herunder olien i 1992. Dens rapport "Vækstens grænser" solgtes i 12 millioner eksemplarer. Under Den Kolde krig var Vesten fastfrosset af frygt for en atomar apkalypse som blev fremmanet (blandt andre) af Jonathan Schell's "Jordens Skæbne" og TV-programmet "Dagen efter." "Undervisning i termonuklearitet" blev et vigtigt emne i skolers undervisning. Commentary magasinet beskrev denne indoktrinering som "retfærdiggjort sadisme." Det medøfrte kommentarer fra unge studerende som, "Tror du virkelig nogen vil kunne finde på det?, Hvis de gør, er det så med vilje? Jeg beder til at jeg er heldig nok til at dø inden."

Hvis hungernød og atomar udslettelse ikke dræber os, så gør sygdomme det måske. I 1987, var overskriften i New York Times' artikel "AIDS vil kunne gøre Pesten til en dværg." Sundhedsministeriets Donna Shalala fortalte til en kongreskomite, "Vi kunne bruge vor energi på forskning og immunisering, og uddannelse og dog stadig vil der ikke være nok amerikanere tilbage, medmindre vi er indstillede på at stå op imod AIDS krisen." Oprah Winfrey meddelte at "en ud af fem heteroseksuelle ville være død af AIDS i 1990."

Svineinfluenzaens "pandemi" næsten udslettede turist industrien i Mexico. I oktober 2009, erklærede præsident Obama en national nødsituation på grund af svineinfluenzaen. Det er meget muligt at flere mennesker vil dø ved at falde i deres badekar end ved at få svineinfluenza. Så vidt har præsidenten dog ikke udvidet det nationale nødberedskab.

Dagens krise er global opvarmning. Meget af hysteriet der er bygget op om global opvarmning er et resultat af forskning ved Climatic Research University of East Anglia, i England (CRU). Det påstår at verdens mest omfattende temperatur data og dets arbejde med matematiske modeller var indarbejdet i IPCC's (United Nations Intergovernmental Panel on Climate Change) Nobelpris vidnende rapport fra 2007. Rajendra Pachauri, chefen for IPCC, afviste en rapport fra den indiske regering der sagde af gletscherne måske ikke smeltede så hurtigt som man frygtede. Dr. Pachauri beskrev rapportten som "voodoo videnskab."

Der er adskillige problemer med de apokalyptiske scenarier. For det første, kan en virkelig ægte uundgåelig krise blive ignoreret på grund af 'krisetræthed.' Indbyggere der hele tiden for at vide at de skal evakueres på grund af de kommende orkaner kan blive ligeglade når så en rigtig alvorlig orkan er på vej.

Patologisk videnskab formindsker troen på ægte videnskab. Verden er fuld at swamier, troshelbredere, slangeolie sælgere, og kvaksalvere. Der er nu tusinder af professionelle hvis ry og rygte er investeret i af holde fast i det globale opvarmnings bedrag. Måske er den mest sigende karaktertræk ved apokalypse-svindlerne at de går efter børn. Ifølge Commentary magasinet var uddannelse i termonuklearitet nærmest "det mest alvorlige misbrug af børn."


Truslen om global opvarmning vil måske holde inde igen. Behovet for en apokalyptisk vision, vil imidlertid ikke forsvinde. Den næste trussel vil indeholde mange af de karaktertræk som den globale opvarmning besidder. Det vil forudsige Verdens Ende. Det vil være baseret på "videnskabelige kendsgerninger." Det vil kræve omfattende rådgivning og helbredelse for den psykologiske fortvivlelse den vil forårsage. Det vil kræve skabelsen af et kæmpemæssigt bureaukrati. Det vil kræve en overførsel af enorme pengebeløb til de hypotetiske ofre for fremtidens krise.


John Dietrich is a freelance writer and the author of The Morgenthau Plan: Soviet Influence on American Postwar Policy (Algora Publishing)

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Den mest ondskabsfulde er den der kommer: overbefolkning.

Overbefolkning eksisterer ikke og kommer heller ikke til det.

Alligevel snakker idioter allerede om tvangssterilidationer og det der er værre.

Related Posts with Thumbnails