fredag den 5. marts 2010

Hvem får mest ud af velgørenheden

WE Are The World, I vil blive glemt…

Jeffrey Jena

Tilbage i 1985, gik en gruppe af meget velhavende aktører i show-business sammen for at lave en video og indspille en sang til fordel for velgørenhed. Sangen, vi husker den alle, var "We Are the World" og den er blevet solgt i over 20 millioner eksemplarer, indspilede 63 millioner dollars og gjorde hele verden opmærksom på......ja hvad var det egentlig? Hvilken skrækkelig tragedie satte disse superstjerne helt op i vor kollektive samvittigheds opmærksomhedsfelt? Lad nu være med at Google det, er der nogen der kan huske hvad velgørenheden skulle gå til? Næ, du, heller ikke jeg kunne huske det. Nuvel, kan du så nævne navne på nogle af de medvirkende superstjerner? Ja,. selvfølgelig kan du det.

we_are_the_world

USA for Africa blev skabt af sangeren/skuespilleren Harry Belafonte og agent/manageren Ken Kragen for at hjælpe de sultne børn i Afrika. En ædel tanke om ikke andet! Så fik de fat på Quincy Jones, Michael Jackson og Lionel Richie, jo han var en stor stjerne før han blot blev til Nicoles fader, og de fik en masse af deres venner, og andre store kanoner til at indspille en velgørenhedssang.

Jeg ved ikke hvor mange af de 63 millioner dollars der blev skaffet der faktisk gik til fødevarer serveret på en tallerken for børn i Afrika, men lad os sige 100%. Det er en anelse mindre end Michael Jackson brugte på advokatregninger og foder til lamaerne i den samme periode. Min pointe er at hvis de 40+ millionærer virkelig havde til hensigt at gøre noget helt uselvisk da ville de hver enkelt kunne have sat en million eller to ind på en konto og med et afkast på 6,5% i rente i en fond på 50 millioner så kunne de donere flere penge til fattige nationer og så stadig have de 50 millioner i arbejde for de sultne børn.

For mig ser det ud som om, at det som blev promoveret allermest hos disse berømtheder, var dem selv.

Den skrækkelige situation på Haiti har avlet en ny gruppe af super velhavende musikere og skuespillere der er sultne efter at vi alle skal vide hvor omsorgsfulde de er. De er forsamlede for at lave en ny udgave af 1985 klassikeren. Jeg så et foto af gruppen og lige i midten af det hele er Den Amerikanske Liberalismes Poster Pige, Barbara Streisand, en kvinde hvis personlige nettoformue vel svarer til ti år af BNP på Haiti.

Ser i drenge og piger, I ønsker at samle Jer og slå hinanden på ryggen, helt fint med det. Ønsker I virkelig at hjælpe Haiti; så sæt Jer ned og skriv en check så stor at den faktisk vil nedbringe Jeres nettoformue med en procent eller to, og skab så en fond der vil støtte Haiti altid.

For pokker da, jeg tror endda jeg vil smide nogle håndører i den.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg læste for ganske nylig, at en stor del af denne hjælp blev brugt til at financiere våbenkøb til krigen på Afrikas Horn.

falkeøjewited

Olsen sagde ...

Det ville ikke undre mig. Hvis hjælpen er gået gennem FN er det næsten det samme som spild og korruption.

Related Posts with Thumbnails