fredag den 18. oktober 2019

Skræmmekampagner har en konsekvens

Skræmmekampagner kan give bagslag

Børn og unge bliver i stigende antal behandlet for depression og angst over bekymringer for at jorden snart går under, deres fremtid er taget fra dem grundet klimaforandringer, man hævder er fastslået videnskab.



I 1960’erne sendtes en TV serie med titlen Alfred Hitchcock Presents. Med sin påtagne læspende stemmeføring forsøgte Hitchcock at skabe en uhyggelig stemning i introduktionen af  aftenens episode som varede cirka 30 minutter.
Alfred-Hitchcock-Presents-Title.jpg
I disse klima undergangstider (husk vi kun har ganske få år til at redde Planeten) anbefaler jeg denne episode om en godtroende ældre herre (Nej ikke mig) der på en bar bliver bildt ind at Verden Går Under om få timer. Han har glemt sine briller (kunne også være mig) og kan ikke læse den avisartikel som spøgefuglen viser ham. Han er også lettere omtåget som et godtroende barn.

Spøgefuglen påstår det er Harvard University der kommer med den grumme nyhed. "Best astronomers in the field agree." Og spøgefuglens medkumpaner siger "hvorfor skulle han dog blive skræmt, verden jo gik under for år siden." Så storgrines der. 


Den ældre herre er derimod rædselsslagen. Da han meddeler, at nu vil han få det bedste ud af de sidste timer og forlader baren, storgriner spøgefuglen og hans venner. Det ender naturligvis tragisk, med røveri, mord. Da han finder ud af det var fup opsøger han spøgefuglen i baren og skyder ham for “every joke has a pay off.”
Og nej klimaforandringer er ingen joke, men hysteriet, panikken der er fulgt med kunne være en joke.

https://binged.it/2IVfdQ3

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails